Digitaal bezoek Tuinbouw Jongeren Oostland aan kas Jan Reijm een succes

Tholen - Ze komen graag bij elkaar, de Tuinbouw Jongeren Oostland. Voor de gezellige borrels, maar vooral om kennis te delen over de teelt en allerlei zaken die in de sector spelen. En als dat door de coronamaatregelen niet kan, wil dat niet zeggen dat er geen informatie wordt uitgewisseld.

Hogedraadteelt
Woensdagavond gingen de leden zoals zo vaak op bezoek bij een tuinder, maar nu digitaal. Het was Jan Reijm van komkommerkwekerij Reijm & Zn die de virtuele rondleiding gaf. "Een deel van het bestuur en een cameraman waren aanwezig", vertelt Jan. "De leden keken via een Facebook livestream mee en konden ondertussen vragen stellen."

Die vragen gingen onder meer over de teelt. "Sinds 2014 telen wij komkommers aan de hoge draad. Een manier die in Limburg en Brabant wel vaker voorkomt, maar in het westen van Nederland nog niet standaard is,  hoewel het wel steeds vaker voorkomt.' 

Andere vragen gingen over de afzet over de komkommers die via Oxin Growers geleverd worden aan Bakker Barendrecht voor Albert Heijn.

Animo
Het animo voor het digitale bezoek was groot. "Er waren zo'n 35 leden die live meekeken en veel andere leden hebben het bezoek achteraf teruggekeken. Bij een normaal bezoek aan een bedrijf nemen zo'n 45 tot 50 leden deel. Het fysieke bezoek, het voelen en zien met eigen ogen zal bij de meesten de voorkeur hebben, maar ik sluit niet uit dat dit vaker gaat gebeuren." 

Voor meer informatie:
Tuinbouw Jongeren Oostland
www.tuinbouwtoekomst.nl

Reijm en Zn B.V.
A.H. Verweijweg 32
2651 LX Berkel en Rodenrijs
jan@reijm-en-zn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven