donderdag 9 juli en dinsdag 14 juli webinar

Otflow breidt aanwezigheid in Latijns-Amerika uit

Koelsystemen in containers zijn cruciaal om verse producten goed te houden gedurende transport, maar in veel gevallen wordt de koude lucht ongelijkmatig verdeeld wat kan leiden tot het ontstaan van zogenaamde 'hot spots' in de container. Ronald Hagenstein, directeur van Otflow: "Deze hot spots verhogen de respiratiegraad en ethyleenproductie van het fruit waardoor de kwaliteit van het product wordt aangetast en het ongelijkmatig rijpt. Otflow is een 11 meter langere vloermat die de luchtstroom in de container optimaliseert, waardoor de temperatuur in de hele ruimte stabiel blijft en het fruit zijn kwaliteit behoudt."

Fruitkwaliteit op peil houden in onzekere tijden
Met name in tijden waarin er sprake is van onzekerheid op de wereldwijde markt, of deze nu wordt veroorzaakt door de vraag, het aanbod of de logistiek, is het van belang om te investeren in oplossingen die garanderen dat producten hun bestemming in goede conditie bereiken. Een Zuid-Afrikaanse steenfruitexporteur kampte met vertragingen van zijn zendingen als gevolg van de Covid-19-pandemie maar dankzij Otflow kon hij zijn producten ondanks het oponthoud tot in goede staat afleveren: "We hebben talloze ladingen naar verschillende bestemmingen verzonden door gebruik te maken van Otflow en ze waren allemaal een succes! Eén springt eruit en dat is een zending steenfruit naar India. Vanwege de Covid-19-crisis liep deze zending veel vertraging op. Na 46 dagen en 3 keer overladen, kwam de vracht uiteindelijk in India aan en kreeg deze alsnog een groene score tijdens de kwaliteitscontrole." 

Uitbreiden in Latijns-Amerika
Het bedrijf is momenteel bezig om haar aanwezigheid in Latijns-Amerika verder uit te breiden. In Latijns-Amerikaanse landen zijn veel grote teeltbedrijven te vinden, die hun fruit naar alle uithoeken van de wereld exporteren. Wanneer producten over de hele wereld moeten worden vervoerd, zoals van Latijns-Amerika naar China, Canada, Europa of het Midden-Oosten, dan biedt Otflow de zekerheid dat de producten goed gekoeld blijven en dat is zeer waardevol. "Hagenstein: "Onze distributeur Bloom Logistics vertegenwoordigt Otflow momenteel al in Zuid-Afrika maar zal ook onze partner worden in Chili, Peru, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Argentinië en Bolivia via haar verkoopdivisie PLS (Perishable Logistic Services)."

Otflow is tot dusver zeer goed ontvangen door bedrijven in Latijns-Amerika. Een mango-exporteur in Peru, die Otflow gebruikte om zijn mango's naar Nederland te verladen, zegt er het volgende over: "Otflow zorgde ervoor dat de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in de container gelijk bleven." Een Chileense druivenexporteur, die zijn druiven naar het Verenigd Koninkrijk exporteert, heeft dezelfde ervaring. "Voorheen hadden we soms een temperatuurverschil van 4 tot 6 graden Celsius maar sinds we Otflow gebruiken, zijn de temperaturen veel stabieler."

Verbeteren efficiëntie supply chain
Otflow houdt de producten niet alleen goed gekoeld maar verbetert daarnaast de efficiëntie van de supply chain. Ignacio Santibanez, algemeen directeur van QIMA in Chili: "We realiseerden ons dat het veel minder tijd kostte om Otflow aan te brengen en dat het plaatsen zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk was waardoor onze inspecteurs meer tijd overhielden om zich met andere belangrijke onderdelen van het consolidatieproces bezig te houden."

De eenvoudige installatie van Otflow maakt de logistiek niet alleen efficiënter maar het duurzame materiaal gaat ook verliezen tegen.  Santibanez legt uit: "We merkten bij het openen van de containers op de plaats van bestemming dat Otflow in goede staat verkeerde vanwege hoge kwaliteit van het product en de vochtbestendige eigenschappen van de gebruikte materialen.  Dit is een groot verschil met het karton dat voorheen werd gebruikt om de luchtstroom te geleiden en dat zijn bestemming veelal in slechte staat bereikte vanwege de condensatie in de container."

Op donderdag 9 juli en dinsdag 14 juli zal Otflow om 15.00 uur een webinar houden. Na het webinar kan men deelnemen aan individuele sessies voor antwoorden op specifieke vragen. 
Klik hier om je aan te melden voor het gratis webinar

Tijdens dit webinar wordt verdere informatie gegeven over de prijzen en aanbiedingen van Otflow en de manieren waarop de mat kan worden geplaatst. Verder zal te zien zijn zijn hoe andere bedrijven deze innovatieve oplossing al met succes toepassen. 

Voor meer informatie:
Ronald Hagenstein
OTFLOW BV
Stephensonweg 18
3225 LW Hellevoetsluis
T: 06 53234536
M: sales@otflow.com
www.otflow.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven