Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"nog geen tijd gehad om stukje taart te kopen"

Paprikateler en brandweerman Ewout Valstar geridderd

Tholen - Sinds gisteravond is paprikateler Ewout Valstar de trotse drager van een lintje. Hij is namelijk, samen met zeven andere brandweercollega's, geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Het was een bijzondere avond voor de Lierse teler die steeds minder collega's als vrijwilliger bij de brandweer treft. "Het is toch moeilijk om als teler zomaar weggeroepen te kunnen worden, maar met mijn broer Wibo als achtervang kan ik dat gelukkig al 28 jaar doen. En met plezier, want het is dankbaar werk."


Foto: Twitter Ewout Valstar

In actie
Twee jaar terug was zo'n moment waarop de pieper afging en Ewout in het brandweerpak op pad moest. Op 29 mei 2018 liepen namelijk 's avonds in korte tijd in De Lier en omstreken kassen onder water en kon er worden gezwommen in dockshelters.

Pijnlijk om te zien als collegateler, maar op zo'n moment dankbaar werk om te kunnen helpen als brandweerman. De ochtend nadien bracht hij verslag uit. "Gelukkig voor veel telers werd er in de overstroomde kassen op hangende goten geteeld en dus blijft de schade voor hun gewas beperkt. Het zal alleen wat vochtiger zijn, maar dat is niet onoverkomelijk."

Zelf kwamen Ewout en broer Wibo er in hun kas destijds met 'wat water in de schuur' vanaf en was hulp van een waterstofzuiger genoeg. 

Gewoon aan het werk
Een taartje om het lintje te vieren moest vanochtend nog even gekocht worden, maar door drukte in de kas was dat er nog niet van gekomen. "Ik moest even wat storingen oplossen, vandaar", aldus Ewout die verder ziet dat na goede weken de prijsvorming voor zijn groene paprika's de afgelopen twee weken wat minder was. "Al neemt het aanbod nu wel weer wat af en is de piek in groen achter de rug, dus lopen de prijzen gelukkig ook weer wat op."

Ewout feliciteren? Dat kan natuurlijk op info@groenepaprika.nl