24 september marktconsultatie

Agrotopia krijgt stukje meerlagenteelt, wie doet er mee?

Bovenop de kistenloods van de REO Veiling in Roeselare wordt hard gewerkt aan de bouw van een dakkas. De bouw daarvan ging vorig jaar zomer van start en vordert gestaag. De staalconstructie krijgt inmiddels vorm, zo deelde kassenbouwer Agrikol onlangs nog. Het Servische bedrijf bouwt in opdracht van Deforche Construct. 

Bekijk hier de reportage van de start van de bouw begin juli 2019


Foto: LinkedIn Agrikol

Meerlagenteelt demo
Nu de kas vorm krijgt, is het tijd na te denken over de invulling. Zo is het plan opgevat om twee meerlagenteeltopstellingen te bouwen op het dak, om telers kennis te laten maken met deze manier van telen. 

De eerste opstelling betreft een vaste constructie in meerdere lagen. Een tweede betreft een roterende constructie in meerdere lagen, zo valt te lezen bij de aankondiging van een marktconsultatie in het kader van het project VertiHydro

Marktconsultatie 24 september
Op 24 september worden bedrijven en kennisinstellingen uitgenodigd mee te denken en te doen. Doelstelling is de vereisten aan te scherpen in functie van het bestek dat volgt op de marktconsultatie. Bedrijven en kennisinstellingen hebben ook de mogelijkheid hun expertise voor te stellen met het oog op later deelname. 

De marktconsultatie gaat face-to-face door op 24 september 2020, 12:30 tot 16:00, in de kantoren van Inagro, Iepersesteenweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem. Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 17 september hier (formulier onderaan).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven