Thermo King

"Opleggerkoelunit Advancer bereikt 40% sneller de gewenste temperatuur"

Thermo King heeft onlangsd de Advancer, een nieuwe uitvoering van de opleggerkoelunit, gepresenteerd. "De Advancer A-Series is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, de A-360, A-400, en A-500, en biedt een volledig nieuwe architectuur die een krachtige nieuwe norm vormt qua prestaties, temperatuurbeheersing, en wagenparkconnectviteit". 

"De ambitie achter Advancer is om verder te komen dan marginale verbeteringen en om een opleggerkoelunit te creëren die innovaties bevat die nog nooit eerder op de markt gezien zijn. De prestaties van de A-Series zijn ongeëvenaard, met temperatuurcontrole,  ladingsbescherming en brandstofefficiëntie. Samen zorgen deze capaciteiten voor extra operationele flexibiliteit, terwijl we klanten helpen om significante verbeteringen te bereiken in de bedrijfstijd van wagenparken en het verlagen van de totale eigendomskosten", aldus Thermo King. 

"Voor de Advancer gingen we terug naar de tekentafel en overwogen we hoe de toekomst er uit zal zien", zei David O'Gorman, senior productmanager, Thermo King. "We vroegen klanten om ons te vertellen wat zij nodig hadden om beter te kunnen werken, meer business te kunnen generen, en om hun bedrijfskosten te verminderen. Het resultaat is een oplossing waar als onze klanten van kunnen profiteren."

"De veldproef, waarin de units in werkelijke omstandigheden getest werden, en de vergelijkingstests ten opzichte van de voorganger en andere toonaangevende koelunits, hebben laten zien dat de Advancer tot wel 40 procent sneller de gewenste temperatuur bereikt en tot wel 30 procent brandstofefficiënter is dan de gemiddelde koelunit op de markt."

"Onze veldproefunits hebben meer dan 1 miljoen kilometer gereisd in verschillende klimaatzones en tienduizenden uren gedraaid in diesel- en elektrische modi", voegde O'Gorman toe.  "Ze hebben woestijnen doorkruist, gewerkt op grote hoogtes, op veerboten gestaan om over zee te reizen en op treinen voor intermodale toepassingen. Bij al deze tests bleken de Advancer-units probleemloos te werken."

"Naast de tientallen jaren aan expertise die Thermo King vergaard heeft, incorporeert de nieuwe architectuur de verwachtingen van onze klanten, die we verzameld hebben en vanaf het begin hebben toegepast op het design. Hierdoor heeft de Advancer unieke kenmerken die op holistische wijze een breed bereik aan operationele en financiële uitdagingen het hoofd bieden."

  • Een volledig variabele luchtstroming die aangepast kan worden voor elke reis en lading, en afhankelijk is van de motorsnelheid van de unit.
  • Elektrische en brandstofefficiëntie die bijdragen aan een lagere CO2-voetafdruk en motoren met een 50 procent lagere uitstoot dan het maximum toegestaan binnen de fase V-emissiegrenswaarden die vastgesteld zijn door het NRMM.
  • De elektrische motorsnelheidsbediening van de A-400- en A-500-units, die dit de eerste units op de markt maakt die volledig transparant zijn qua brandstofniveaus en -consumptie. De gegevens met betrekking tot brandstofverbruik zullen vastgelegd, weergegeven en beschikbaar worden gemaakt op afstand door middel van telematica
  • Lagere onderhoudskosten en verbeterd onderhoudsgemak ten opzichte van zijn voorganger, dankzij sensoren die meer inzicht bieden in de motor, brandstof, accu en de prestaties van andere belangrijke onderdelen.
  • Toekomstbestendige brandstofagnostische capaciteiten die met gemak gebruik kunnen maken van diesel-, asgenerator- of walstroomvoeding
  • Inbegrepen wagenparkintelligentie: de Advancer is de eerste unit ooit die in 2 jaar aan volledige telematicaconnectiviteit voorziet als onderdeel van de aankoopprijs.

De Advancer-units worden in Thermo King's afvalstortingsvrije fabriek in Galway, Ierland, gebouwd. De nieuwe, geavanceerde productielijn gebruikt 60 procent minder energie dan het productieproces van eerdere Thermo King-opleggerproducten.

De Advancer ligt in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 van Trane Technologies, en de toewijding aan het verminderen van de koolstofemissies van klanten met één gigaton. Dit getal staat gelijk aan de opgetelde jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie:
Michal Karkoszka 
Thermo King Transportkoeling      

michal.karkoszka@contractor.tranetechnologies.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven