Sierteeltomzet toont herstel, afzet tuinplanten boven verwachting

Door de coronacrisis viel de export van sierteeltproducten vanaf half maart naar veel landen stil. De exportcijfers tot en met mei 2020 laten voor snijbloemen en potplanten dan ook grote dalingen zien. Gezamenlijk is de achterstand een kleine 15% ten opzichte van vorig jaar. Het herstel is echter ingezet doordat diverse grenzen en handelskanalen weer opengingen. De potplantenomzet, die in april ook ver terugviel, bedroeg in mei zelfs 3 miljoen euro meer dan het jaar ervoor.


De omzet in de tuinplanten ging afgelopen april en zeker mei door het dak. Klik hier voor groot

De afzet van tuinplanten verliep in mei zelfs boven verwachting (+20%). Omdat de afzet van tuinplanten veel meer dan snijbloemen en kamerplanten op de binnenlandse markt gericht is, was de negatieve invloed van de coronamaatregelen beperkt. Tuincentra in Nederland bleven open. De hogere omzet was te danken aan de gunstige weersomstandigheden, het verplichte thuiswerken en de tijd die veel mensen hadden om in de tuin te werken.

Klik hier voor de cijfers op Agrimatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.