Evanthia organiseert bloeiproef bij Kwekerij Daalakker

Het beste van de leeuwenbek op één locatie

Tholen - De afgelopen dagen was de tuin van Jochem van Daalen misschien wel het wereldwijde centrum van de leeuwenbek. Te midden van de commerciële rassen had Evanthia niet minder dan 80 verschillende cultivars opgezet, een breed assortiment dat bestond uit zowel bestaande nummers als zgn. experimentals, uit zowel vroege als late rassen, en dat alles zowel in de kas als buiten op het veld.

“Je wilt het gewoon een keer allemaal naast elkaar kunnen zien”, zo vertelt Peter van Noort, manager Genetics bij Evanthia. “Begin dit jaar hebben we Enviro overgenomen en daarmee is ons assortiment leeuwenbekken flink gegroeid. Opdat iedereen inclusief wijzelf weten wat we in huis hebben en de markt het best kunnen bieden, moest het er sowieso een keer van komen. En – maar daar moeten we het nog over hebben – gezien de belangstelling doen we het wat mij betreft volgend jaar gewoon weer.”

In Nederland wordt Antirrhinum zowel in de kas als op het land geteeld. Uiteraard, vertelt Peter, heeft het de voorkeur een dergelijke proef te organiseren op de tuin van een professionele teler. “Dat is altijd beter dan het zelf doen, deze heeft er verstand van en teelt ze bovendien mee met zijn commerciële rassen. Jochem van Daalen, van Kwekerij Daalakker, teelt de bloemen bovendien zowel binnen als buiten, dus wat dat betreft kon het niet beter.”

De corona werd getackeld door bezoekers in te delen in tijdsblokken. Zo kon men, keurig volgens de regeltjes, achter elkaar aan lopen en bovendien zit er tussen de bedden ruimte zat. “Maar het heeft de mensen niet tegengehouden; de plantenkwekers en ook hun klanten, de uiteindelijke telers, kwamen praktisch allemaal even een kijkje nemen.”

Zoals in veel andere bloemen zijn er vroege en late soorten, en is deze spreiding groot. In de proef is ervoor gekozen netjes alles op één datum te zaaien, zodat juist ook de verschillen goed te zien zouden zijn. “De leeuwenbek is een groeiende gewasgroep en wordt voor ons ook steeds belangrijker”, besluit Peter. “Deze proef zal ons en onze klanten helpen naar de toekomst toe de juiste keuzes voor wat betreft assortiment te maken.”

 

Voor meer informatie:
Evanthia BV

Vlotlaan 560
2681 TX Monster
T: +31 (0) 174 715100
E: sales@evanthia.nl
www.evanthia.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven