Glastuinbouw Nederland geeft advies over vervoersregels

Afgelopen dagen is intensief ingezet op het verkrijgen van duidelijkheid over hoe het nu zit met de vervoersregels en corona per 1 juli zit. Glastuinbouw Nederland heeft de leden daarover geïnformeerd. In het overleg met de vakbonden rondom het coronaprotocol is niet tot een eensluidend beeld gekomen rondom de aanpassing daarvan.

FNV durft zich niet te scharen achter het beeld dat de nieuwe regels óók zouden gelden voor vervoer van migranten. Concreet betekent dit dat Glastuinbouw Nederland op grond van de beschikbare regels onderstaand de leden het volgende advies geven. 
 
Hierbij merkt de organisatie voor de volledigheid op, dat het coronaprotocol op dit moment niet wordt aangepast omdat dit een protocol is van werkgevers én werknemersorganisaties (CNV Vakmensen én FNV) samen. Glastuinbouw Nederland betreurt dit, maar vindt dat op dit moment, op grond van alle berichtgeving en regels, onder andere de aanwijzing van het ministerie van VWS in combinatie met richtlijnen van de veiligheidsregio’s, dit advies verantwoord is.

De regels voor vervoer worden door Glastuinbouw Nederland dus als volgt geadviseerd. Mocht je samenwerken met een uitzendbureau dan adviseren zij in overleg met het uitzendbureau het af te stemmen. 

De regels
De 1,5 meter is in het bedrijfsmatig vervoer niet nodig. Een gezondheidscheck voorafgaand aan het vervoer is verplicht. 
Reserveren (vooraf goed schriftelijk vastleggen wie er in het vervoermiddel reist) is ook verplicht. Mondkapjes zijn gedurende het vervoer verplicht.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven