Vitelia Agrocultuur op de koffie bij Van den Berk Boomkwekerijen

Hoe boomgigiant Van den Berk dealt met de corona

Op het gebied van de afzet kwam het virus op het verkeerde moment. Half maart is de piek in de afzet van laanbomen en door het virus werden veel orders verschoven. We leveren veel aan gemeenten en grotere projecten binnen Europa. Als landen op slot gaan, worden de opdrachten opgeschoven. Met als gevolg dat we de bomen nog een teeltseizoen op het bedrijf hebben, maar we hopen deze in de herfst alsnog uit te kunnen leveren. Jammer want het seizoen zat in een juiste flow.

Dat vertelt Dennis Smarius, productiemanager bij Van den Berk Boomkwekerijen, een bedrijf gespecialiseerd in het kweken van laanbomen, coniferen, vormbomen, rhododendrons en solitaire bomen en struiken. Op zo'n 450 hectare productieareaal worden niet minder dan 1.600 verschillende cultivars geteeld. Dit jaar bestaat het bedrijf 80 jaar.

Toeleverancier Vitelia Agrocultuur kwam op de koffie en sprak met Dennis over de bedrijfsvoering. Klik hier voor het artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.