Jos Jagers alias Mr. Intratuin met pensioen

Jos Jagers, alias Mr. Intratuin, gaat per 1 augustus met pensioen. Zijn hele werkzame leven, bijna vijftig jaar, is Jos werkzaam geweest in het groen en heeft hij ingekocht op alle veilingen in Nederland. Hiervan was hij de afgelopen achtentwintig jaar actief als inkoper van eenjarige en vaste planten voor Intratuin.

In een halve eeuw is er veel veranderd in de sector. Jos Jagers maakte alle ontwikkelingen aan den lijve mee en kan er honderduit over vertellen. “Van orders opschrijven op de achterkant van een sigarenkistje tot notitieboekjes en van communicatie via fax en telefoon tot het digitaal ophalen van orders en het bijhouden van assortimenten met geavanceerde software.”

Veranderingen
Memorabel is het eveneens dat toen Jos begin jaren negentig de overstap maakte naar Intratuin, hij startte met de inkoop voor vijf Intratuin vestigingen in Noord-Holland. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot maar liefst vijfenzestig Intratuin vestigingen verspreid over Nederland, België en Duitsland. Van 70% klokhandel naar 99% directe inkooplijnen en contracten met de leveranciers, Jos maakte het allemaal mee. Evenals veranderingen van een kantoorruimte thuis en een kantoorunit op de veilingvloer naar een optimaal draaiende operatie in Aalsmeer met meer dan 250.000 Deense karren per jaar.


Jos achter de geraniums

Passie voor mooie handel
Typerend voor Jos is dat hij altijd doet wat hij zegt en loyaal is aan zijn leveranciers en Intratuin. Zijn telefoon staat altijd aan en op letterlijk elk moment van de dag is Jos te bereiken. Maar ook heeft hij altijd gehandeld vanuit zijn enorme vakkennis en passie voor mooie handel. In vele opzichten is hij ongeëvenaard. Dit alles bij elkaar heeft Jos Jagers tot Mr. Intratuin gemaakt. De afgelopen jaren heeft hij zowel zijn expertise, als zijn vakkennis van het topsegment overgedragen aan de volgende generatie inkopers. Dit zorgt ervoor dat ook in de toekomst de ‘Jos Jagers manier’ nog regelmatig herkend zal worden in de kleurrijke tuinbouwsector.

Bijzonder afscheidsfeest
Maar wat als je zoveel mensen kent? Hoe neem je dan afscheid van collega’s, Intratuin ondernemers en talrijke leveranciers en kwekers in coronatijd? Alle creativiteit werd hiervoor uit de kast gehaald. Zo viel Jos Jagers donderdag 2 juli een wel heel bijzonder afscheidsfeest ten deel. Speciaal voor de gelegenheid werd hij thuis opgehaald door een vrachtwagen van Intratuin partner Van Zaal Transport, waarop levensgroot zijn eigen foto prijkte. Iedereen mocht zien hoe dankbaar Intratuin is voor de vele jaren dat Jos Jagers zich onnavolgbaar verdienstelijk heeft gemaakt. Tijdens een ‘drive-thru’ op het Intratuin Groencentrum (IGC) terrein werd iedereen in de gelegenheid gesteld toch nog op persoonlijke wijze woorden van dank en gelukwensen voor de toekomst over te brengen aan Jos en zijn vrouw.

bron: Intratuin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.