woensdag 8 juli en donderdag 9 juli, Boomkwekerij Out, Hazerswoude-Dorp

Addenda viert start hebe-seizoen met zomertuinfeest

Hebe is een 'magische struikje': ze hebben bloempluimen in de mooiste tinten, bloeien tot minstens eind oktober en zijn favoriet bij bijen en vlinders. Ze is er weer en dat moet gevierd worden met een zomertuinfeestje! Op woensdag 8 juli en donderdag 9 juli viert Addenda telersvereniging de start van het Hebe seizoen en zijn relaties en geïnteresseerden van harte welkom bij Addenda kweker “Boomkwekerij Out” in Hazerswoude-Dorp.

Hollandse nieuwe
Hebe heeft z’n roots in Nieuw-Zeeland en verovert nu in razend tempo Nederland. Het blad is schitterend (grijs)groen tot roodachtig, en soms voorzien van subtiele spikkels of strepen. Ook de pluimen in wit, roze, paars, lila of blauw zijn indrukwekkend. De struikveronica – zoals Hebe in het Hollands heet – is de ideale bewoner voor borders, perken en vijvers. Ook in potten en manden doet-ie het perfect. Wat heel fijn is in ons klimaat: de plant kan behoorlijk goed tegen lage temperaturen. Alleen bij strenge vorst is het slim om ‘m in te pakken. En als het niet ijzig koud wordt, kan Hebe tot zelfs in november doorbloeien.

Tijdens het zomertuinfeestje introduceert Addenda drie nieuwe Hebe’s; Vinoa, de Donna “ Eva“ en een Petita Blue “improved“.Primeur: Hebe Vinoa
Gloednieuw is Hebe Vinoa. Na jaren veredeling is Addenda erin geslaagd een Hebe te ontwikkelen met unieke glanzende blaadjes in een wijnrode kleur. Vandaar de naam, van het Franse vin en het Italiaanse vino. Deze goed vertakkende en compacte Hebe heeft een luxe uitstraling en geeft met z’n dieprode blad en paarse bloempluimen een mediterrane touch aan je tuin of balkon: la dolce vita!

Om de start van het seizoen en de introducties te ondersteunen is er speciaal voor de groene vakhandel en de tuincentra’s een compleet winkelvloerpakket ontwikkeld.

Nieuwsgierig geworden en zin om de zomer te vieren? Bezoek Addenda tijdens de Hebe dagen en meld je aan via info@addenda.info

Datum: Woensdag 8 juli & Donderdag 9 juli 2020 Tijd: 09:00 – 17:00 uur Locatie: Boomkwekerij Out, Burgermeester Smitweg 12, 2391 ND, Hazerswoude-dorp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.