Groene wand van 100 meter lengte

Van der Valk Amersfoort A1 vergroent complex

Medewerkers van tuinontwerp- en hoveniersbedrijf Jos Bouwhuis Tuinen uit Hoorn plaatsen Mobilane Kant & Klaar Hagen van 3 meter hoogte over een lengte van 100 meter bij hotel Van der Valk Amersfoort A1. Daarmee is het gedeeltelijk verhoogde parkeerdek van de aangrenzende autodealer onmiddellijk uit het zicht. De nieuwe groene corridor van klimop (Hedera helix ‘Woerner’) leidt gasten naar één van de parkeerterreinen van het hotel, dat pal naast de snelweg A1 ligt. De extra hoge haagelementen van groenspecialist Mobilane uit Bemmel zijn gedurende 3 jaar tot duurzame, dichte klimophagen opgekweekt.

Veel groen
Jos Bouwhuis: “Als onderdeel van de uitbreiding en nieuwbouw van Van der Valk Amersfoort A1 zijn wij bezig het volledig versteende complex sterk te vergroenen. Daarbij hebben we gekozen voor plantenbakken van Cortenstaal die een stoere, maar vriendelijke uitstraling hebben. Behalve de klimophagen gebruiken we als beplanting Portugese laurier (Prunus lusitanica), Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) en zuilbeuken (Fagus sylvatica). Het vele groen dient als tegenhanger van al het steen, beton en glas. De terrastuin, die nu in aanleg is, wordt tevens voorzien van weelderige beplanting."

Fijnstof
Om de corridor richting de parkeerplaats een natuurlijke uitstraling te geven is gekozen voor een constructie van binten van douglashout in combinatie met de kant en klare hagen. In de Cortenstalen bak, met een hoogte en breedte van 40 cm, is verse grond met voeding aangebracht alvorens de extra hoge haagpanelen (1,2 m breed) met dubbeldik wortelpakket te planten. Winde (Ipomoea), Clematis en rozen gaan de bloeiende onderbeplanting vormen. Later wordt het geheel voorzien van sfeerverlichting. Vestigingsdirecteur Merlijn van der Valk: “Een met zorg ingerichte groene buitenruimte draagt bij aan de kwaliteit van de beleving van onze gasten. Het past perfect bij ons nieuwe concept ‘Van der Valk Vitaal’ waarbij gezondheid en vitaliteit centraal staan. Behalve dat de groene wand van 300 m2 een mooi en natuurlijk aanzicht biedt, legt Hedera ook fijnstof en CO2 vast. Alle kleine beetjes helpen.”

Fotocredit: Mobilane

tekst: Alpha Communications


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.