45 jaar Logiqs: van containersystemen in de potplanten naar vertical farming en magazijnautomatisering

45 jaar geleden, op 1 juli 1975, begon de reis van Logiqs, tegelijk met de oprichting van Intransit B.V. (de oorspronkelijke naam van het bedrijf). En hoewel de bedrijfsnaam en aandeelhouders sindsdien zijn veranderd, kijken men op Honderdland in Maasdijk nog steeds terug op deze datum als het allereerste begin van het bedrijf.

"In het begin was het belangrijkste doel van ons bedrijf het ontwerpen en bouwen van innovatieve en betrouwbare containersystemen voor potplantentelers, die een echte meerwaarde betekenen voor het bedrijf van de klant.

Deze aanvankelijke focus heeft de afgelopen jaren zeer goed standgehouden en heeft voor onze klanten mooie resultaten opgeleverd met vele hectares Logiqs containersystemen die in kassen over de hele wereld operationeel zijn."

Ook vertical farming
Dit succes heeft het bedrijf in staat gesteld het expertisegebied uit te breiden om een veel breder scala aan telers en een aantal nieuwe industrieën te bedienen. "Tegenwoordig ondersteunen wij met trots de meeste tuinbouwgewassen die in kassen worden geteeld evenals een grote verscheidenheid aan hydrocultuurgewassen.

Onze ervaring in samenwerken met enkele van de meest succesvolle telers ter wereld moedigde ons aan om onze knowhow en expertise ook toe te passen op de (verticale) indoor (vertical) farming. Dankzij deze mooie samenwerking met onze klanten konden we snel groeien in geautomatiseerde indoor teeltfaciliteiten."

Magazijnautomatisering
Naast containersystemen en indoor farming heeft Logiqs ook stappen gemaakt in magazijnautomatisering door het iCUBE geautomatiseerde opslag- en transportsysteem te ontwikkelen.

"We zijn al onze klanten en partners dankbaar voor de invloed die ze hebben gehad om continue beter te worden. En we hopen dat we hun vertrouwen de komende decennia kunnen blijven terugbetalen."

Bij het 45-jarig jubileum maakt men in Maasdijk van de gelegenheid gebruik om alle teamleden van Logiqs te bedanken. "Zij hebben hun tijd, energie en passie besteed aan onze gemeenschappelijke doelen in de afgelopen 45 jaar. Zonder hen hadden wij niet kunnen uitgroeien tot het bedrijf wat het nu is." Daarbij kijkt men ook vol enthousiasme uit naar de toekomst. "Van ons bedrijf, maar ook van de land- en tuinbouw en de logistiek."

Voor meer informatie:

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven