Nieuwe ontwikkelingen in Noord-Amerika met de AutoStix Media Strip

Visser Horti Systems introduceert na een gezamenlijke ontwikkeling met Ball Horticultural Company, de nieuwste innovatie binnen het AutoStix programma: de nieuwe AutoStix Media Strip voor de Noord-Amerikaanse markt.

Na volgens de producent 'veelbelovende testresultaten' in Noord-Amerika en Europa stelt dit nieuwe concept telers in staat om onbewortelde stekken, voorgestoken in groeimedia, in Noord-Amerika te importeren. Deze ontwikkeling stelt telers in staat om nog efficiënter te werken.

Media Strip-concept
Het Media Strip-concept bestaat uit drie dingen; de strip, de plug en de tray. De strip is verkrijgbaar in de 34 telmodule. Net als alle andere AutoStix strips is het gemaakt van een biobased materiaal.

De plug is een door Van Der Knaap ontwikkelde Obturo-plug. Dit substraat heeft al een aantal goede kweekresultaten laten zien. Er is een tray ontwikkeld voor 15 Media Strips. De tray is zo ontworpen dat de Media Strips er perfect in passen en op een handige manier getransporteerd kunnen worden.

Supply chain
De strips worden gevuld met media en verscheept naar teeltlocaties zoals Afrika of Zuid- en Midden-Amerika. Deze bedrijven zullen de stekken voorsteken in de strip en ze in de tray plaatsen. De tray wordt in een doos met 2.500 stekken naar de Noord-Amerikaanse kweker verscheept.

Na ongeveer twee tot drie weken beworteling, afhankelijk van het gewas, zal men een mooie bewortelde plug hebben die klaar is om met de AutoStix machine te worden verplant in een grotere voering of een afgewerkte pot.

Machine
De Mediastrip kan gebruikt worden voor alle bestaande AutoStix machines. De 6-gripper machine van Visser Horti Systems kan een capaciteit bereiken van maximaal 10.000 stekken per uur. De AutoStix machine kan direct worden aangesloten op een pottenvuller, wat het proces van automatisch stekken in potten nog efficiënter maakt. De belangrijkste voordelen van het AutoStix-systeem zijn een kortere vermeerderingstijd, minder ruimte voor vermeerdering en minder arbeid.

Open source
De ontwikkeling van AutoStix met de nieuwe Media Strip is open source, wat betekent dat de strip beschikbaar is voor alle AutoStix gebruikers en leveranciers. Iedere teler heeft toegang tot de ontwikkeling van nieuwe strips om deze aan te passen zodat een maximale efficiëntie kan worden bereikt. Al meer dan vijfentwintig bedrijven vullen de AutoStix-strips en verzenden ze naar telers in Noord-Amerika. Er zijn op dit moment meer dan dertig machines geïnstalleerd in Noord-Amerika.

Bekijk hieronder de introductievideo van de AutoStix Media Strip.

Voor meer informatie:
Visser Horti Systems
Mijlweg 18 
3295 KH
‘s-Gravendeel 
078 673 9898
info@visser.eu
https://viscongroup.eu/plant-technology/ 

Bellpark Horticulture
120-19288 22nd Ave.
Surrey, BC V3Z 3S6
Canada
+1 604 385 4411
info@bellparkhort.com
www.bellparkhorticulture.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.