Energiespecialist Rob van der Valk vertrekt bij Glastuinbouw Nederland

Na een lange loopbaan als beleidsspecialist Energie en Klimaat vertrekt Rob van der Valk deze zomer bij Glastuinbouw Nederland. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Er wordt gezocht naar een vervanger, kandidaten kunnen zich daarvoor melden. 
 
Rob van der Valk was vanaf 1995 beleidsmedewerker glastuinbouw bij de WLTO. In 2001 startte hij voor de vakgroep Glastuinbouw bij LTO Nederland in de functie van specialist Energie. 

In 2005 maakte Rob de overstap naar Glaskracht Nederland. In die tijd begon de gasprijs aan een forse prijsstijging en was WKK-netlevering in opkomst. Rob gaf onder meer ondersteuning aan de Coöperatie WKK Glastuinbouw en er werd in samenwerking met het Productschap Tuinbouw (PT) en het ministerie van LNV de basis gelegd voor het programma Kas als Energiebron, sectorspecifieke subsidies en het CO2-sectorsysteem. Dit pakket vormde binnen dezelfde samenwerking de tegenprestatie voor het verlaagde energiebelasting tarief op ketelgas.

Kas als Energiebron
Het afgelopen decennium ondersteunde Rob de overname van het programma Kas als Energiebron van het PT, de onderhandeling over het Energieakkoord 2020 en het Klimaatakkoord 2030 en kwam de visie en uitvoering van de gebiedsaanpak voor de energietransitie tot stand. De overname van het programma Kas als Energiebron en de gebiedsaanpak vormden de basis voor het huidige team Energie van Glastuinbouw Nederland.

Vanwege coronamaatregelen blijft het afscheid beperkt tot de collega’s van Rob. 

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven