CDA-fractie Hoogheemraadschap Delfland langs bij Van der Ende Groep

De CDA-fractie van Hoogheemraadschap Delfland bezocht vrijdag 19 juni Van Der Ende Groep in Maasdijk voor een open discussie over watermanagement. Welke problematiek is actueel en welke technieken sluiten aan bij een toekomstvisie over bewust omgaan met water?

Over die vragen boog het gezelschap zich terwijl het ondertussen de nieuwste technieken op watergebied bij het bedrijf in Maasdijk te zien kreeg. 

Contact met de glastuinbouw
Hoogheemraadschap Delfland werkt aan biodiversiteit, waarbij een samenwerking met de agrarische sector essentieel is. Om deze biodiversiteit te behouden en te verbeteren, is het van groot belang om te streven naar een optimale zuivering van water voor hergebruik met een minimale lozing. Ook het zuinig en bewust omgaan van bronwater is een actuele uitdaging.

Met complete installaties van bron tot en met nabehandeling heeft Van der Ende Groep hiervoor verschillende technieken te bieden om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van Hoogheemraadschap Delfland.

Water goed gebruiken
De nieuwe omgekeerde osmose-installatie, de High Performance RO (HPRO), draagt bijvoorbeeld bij aan het nog zuiniger omgaan met bronwater, waarmee met een minimale onttrekking van een maximale hoeveelheid bruikbaar water wordt gerealiseerd.

Andere oplossingen als bandfilters en de Poseidon zorgen dat er minder water wordt geloosd. De Poseidon kenmerkt zich door het optimaal zuiveren van vuil drainwater uit de tuinbouwkas voor hergebruik met het behoud van belangrijke nutri├źnten. 

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl

CDA-fractie Hoogheemraadschap Delfland
www.cda.nl/zuid-holland/afdeling/waterschappen/  
Piet Zwinkels
piet@zwinpack.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.