Annemieke Nijhof nieuwe algemeen directeur Deltares

Annemieke Nijhof (54) wordt per 1 oktober algemeen directeur van Deltares. De Raad van Toezicht van Deltares heeft haar benoemd. Ze gaat aan de slag bij het onafhankelijke kennisinstituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond.

Nijhof heeft ruime ervaring in de watersector. Als Directeur-Generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur en Water) was ze verantwoordelijk voor het waterbeleid in Nederland. Ook werkte ze in het bedrijfsleven als CEO van advies- en ingenieursbureau Tauw. Ze is momenteel boegbeeld Topsector Water & Maritiem en voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP).

Annemieke Nijhof ziet de klimaatverandering en een gezonde leefomgeving als grote uitdagingen: “Vandaag de dag ervaren we vooral de gevolgen van de droogte maar ook het risico van overstromingen vraagt permanente alertheid. De roep om wetenschappelijk onderbouwde kennis is dan ook nog nooit zo groot geweest als nu. Daaraan kan Deltares vanuit het perspectief van water en ondergrond een stevige bijdrage leveren. Ook de positie als internationaal topinstituut biedt kansen voor versterking van de internationale impact.”

Ze volgt Erik Janse op, die de functie waarnam nadat Maarten Smits deze vanwege gezondheids-redenen moest neerleggen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven