Dennis Wertheimer aangesteld als opvolger

Directeur Bonny Heeren verlaat Saint-Gobain Cultilene

Bonny Heeren vertrekt bij Saint-Gobain Cultilene. Als algemeen directeur stond hij ruim tien jaar aan het roer van het bedrijf, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een grote leverancier van substraat en tuinbouwglas. Zijn opvolger wordt Dennis Wertheimer. De komende maanden zal Heeren zijn opvolger inwerken.


Bonny Heeren (links) en Dennis Wertheimer

Groei
Bonny Heeren ging in 2009 aan de slag bij Cultilene, dat inmiddels ruim veertig jaar bestaat. Met hem aan het roer maakte Cultilene een forse groei en ontwikkeling door. Zo ging het bedrijf een andere koers varen, en werden nieuwe strategische keuzes gemaakt. Was Cultilene voorheen vooral een steenwolleverancier, vanaf 2010 koos het bedrijf er bewust voor om een grotere rol te spelen in het dagelijks leven van haar klanten.

Dat kreeg concreet vorm door de opzet van een applicatieteam, bestaande uit technisch specialisten die klanten wereldwijd voorzien van advies over het gebruik van Cultilene-producten. Daarnaast werd Cultilene meer zichtbaar in de markt onder meer door de introductie van het nieuwe logo.

Om nog beter te kunnen inspelen op de klantbehoeften, werd ook het productengamma verder uitgebreid. Onder andere de introductie van de Exact Air-mat en het RootmaXX-blok waren zeer succesvol. Door dit alles werd Cultilene ook internationaal steeds meer een speler van betekenis. Om de extra vraag aan te kunnen, kwamen er nieuwe generaties mattenlijnen. De productiesnelheid lag hoger en er werd een geavanceerde lasertechnologie ingezet voor het maken van de plantgaten.
 
Volwaardige leverancier van tuinbouwglas 
Een andere belangrijke mijlpaal in de periode dat Heeren aan het roer stond van Cultilene was de introductie van het Albarino-glas. Dit product ontstond vanuit het besef dat meerdere producten van moederbedrijf Saint-Gobain mogelijk potentie boden voor de glastuinbouw. Daarop werd diffuus glas met een antireflectiecoating uit de solar-activiteiten van Saint-Gobain geschikt gemaakt voor inzet in de hightech glastuinbouw.

Inmiddels is Cultilene uitgegroeid tot een volwaardige leverancier van tuinbouwglas, en is er volgens het bedrijf sprake van een grote synergie en wisselwerking tussen glas en substraat. Dat biedt volop mogelijkheden om de teelt van klanten naar een hoger plan te tillen.

Om de sterke groei van het bedrijf te kunnen managen, verhuisde Cultilene in 2018 naar een nieuwe kantoorlocatie in het Crown Business Center in Rijen.
 
Stappen richting duurzame voedselproductie 
Heeren stond ook mede aan de basis van de Cara MET-sensor, die Cultilene begin dit jaar introduceerde. Deze sensor geeft telers - tegen relatief lage kosten - een nauwkeurig en betrouwbaarder inzicht in de EC, het watergehalte en de temperatuur in de wortelzone. De beschikbare informatie helpt telers om efficiënter om te gaan met water en meststoffen en de Water Use Efficiency (de hoeveelheid gebruikt water ten opzichte van een kilo geproduceerd product) te verbeteren. Dit laatste is ook één van de belangrijkste speerpunten van Cultilene. Het bedrijf vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame voedselproductie.
 
Opvolging
Bonny Heeren blijft de komende maanden nog beschikbaar en zal onder meer zijn opvolger Dennis Wertheimer inwerken. Wertheimer was de afgelopen jaren commercieel directeur bij Isover België, een Saint-Gobain-bedrijf dat marktleider is in minerale wol bestemd voor isolatie. Daarnaast blijft Heeren Cultilene voorlopig nog vertegenwoordigen binnen het bestuur van Plant Empowerment. Deze teeltmethode is gericht op het optimaliseren van de gewasgroei door de plant in balans te houden.

Voor meer informatie:
Saint-Gobain Cultilene
info@cultilene.nl 
www.cultilene.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven