Reststroom tulpenteelt blijkt interessant voor de cosmeticasector

Met steun van BioBoost is onderzocht of reststromen uit de bollensector stoffen bevatten die in cosmeticaproducten kunnen worden gebruikt. De uitkomst is positief. Bovendien heeft een cosmeticaproducent inmiddels interesse getoond om een werkzaam extract als actief ingrediënt te gebruiken in een nieuwe productlijn. 

Tijdens de teelt van bollen komen verschillende reststromen vrij. In samenwerking met Holland Biodiversity heeft bollenteler HM van Haaster onderzocht of hiervan een extract ontwikkeld kan worden dat als actief ingrediënt gebruikt kan worden in cosmeticaproducten.

In totaal zijn 100 tulpenextracten geanalyseerd van de diverse plantonderdelen van de tulp (bol, blad, bloem). Uit de resultaten is naar voren gekomen dat bloemkoppen van een bepaalde tulpen variëteit voldoen aan de door het cosmeticabedrijf gestelde criteria (werkzame stoffen, lage toxiciteit, duurzaam geteeld, gebruik van reststromen). Het cosmeticabedrijf is momenteel het extract aan het uittesten in een eindproduct. Het doel is dat dit eindproduct in 2021 in de winkels ligt.

Het rapport naar aanleiding van het onderzoek vindt u hier op de website van BioBoost. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hein van Haaster, hein@hmvanhaaster.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven