Hein gaat irrigatiekranen automatiseren

Tholen - Waar vroeger kogelkranen voor irrigatie met de hand werden bediend, wordt dat tegenwoordig steeds meer geautomatiseerd. Iemand die alles van de watertechniek in de kas weet, is Hein Braaksma: "Alles wat men kan automatiseren, wordt steeds vaker geautomatiseerd. De watertechnische installatie in een glastuinbouwbedrijf wordt nu als plug-and-play systeem geleverd. Met een motor op de kranen en kleppen in die unit, kun je nu alles op afstand open of dicht zetten.”


Hein Braaksma

Eind vorig jaar startte Hein het bedrijf PSI Flow Technics. Met PSI houdt Hein, in de tuinbouw geen onbekende en naar eigen zeggen behept met 'een jarenlange passie voor deze markt', zich hoofdzakelijk bezig met het automatiseren van kranen en kleppen door middel van elektromotoren en pneumaten. “Ik loop inmiddels al ruim 28 jaar mee in de watertechniek. Het automatiseren van kogelafsluiters en kleppen heeft me altijd geïntrigeerd. Vorig jaar dacht ik: misschien is het leuk om daar eens zelf iets in te beginnen.”

Dat werd PSI – afgeleid van de Engelse term voor druk. Mentor Cees Paauwe, oprichter van Power Plastics, en collega Jack van Winden ondersteunen Hein in deze stap. “Alle drie hebben we door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd in watertechniek. We focussen op het automatiseren, maar kunnen onze klanten ook op breder vlak van watertechniek van dienst zijn”, vertelt Hein.

Samen met motorfabrikanten
Behalve het leveren van bestaande techniek wordt er binnen PSI ook gewerkt aan nieuwe producten. “We hebben een drainwatervoorregeling zo weten te innoveren dat die met 50 procent minder drukverlies een veel betere regelkarakteristiek heeft dan de traditionele mengklep. Motorfabrikanten staan open voor dit soort suggesties. Zo wordt er een motor ontwikkeld op wens van de klant.”

Het is dit sparren met klanten dat Hein zo leuk vindt. “We krijgen dagelijks vraagstukken van klanten en duiken er graag in om met een oplossing te komen. We zijn klein maar hebben grootse ambities. Naast dat we uitgaan van een behoorlijke groei, willen we vooral een verlengstuk blijven van onze klanten. Met hen meedenken en ervaringen delen.”

Voor meer informatie:
P.S.I. Flow Technics
Hein Braaksma
hein@psibv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.