Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goud voor The Matador Plant'n'Relax en een oorkonde voor Royal Diva Plant'n'Relax

Roses Forever scoort prijzen bij Nyon International Rose Trials in Zwitserland

De Deense rozenveredelaar Roses Forever heeft op de jaarlijkse Nyon International Rose Trials, die op 20 juni in Zwitserland plaatsvond, een gouden medaille en een oorkonde uitgereikt gekregen. De gouden medaille ging naar The Matador Plant'n'Relax en de oorkonde naar Royal Diva Plant'n'Relax.

Links The Matador Plant'n'Relax en rechts Royal Diva Plant'n'Relax

'Zero spraying'
De Nyon International Trials zijn de enige trials die in Zwitserland worden gehouden en zij zijn de eerste die het begrip 'zero spraying' in hun regelgeving hebben geïntroduceerd. Dit jaar namen 87 variëteiten van 27 veredelaars uit 13 verschillende landen deel aan de wedstrijd. De competitie staat open voor rozenveredelaars en heeft als doel het promoten van nieuwe rozen die bedoeld zijn om openbare en particuliere tuinen te verfraaien met strikte inachtneming van het milieu en de voorschriften van de World Federation of Rose Societies (WFRS).

Belangrijkste criteria
De ontwikkeling en de kracht van de planten, de bloeirijkheid, de natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen, het decoratieve aspect en de geur van de bloemen waren de belangrijkste criteria die in aanmerking werden genomen. Door middel van praktijkdemonstraties, conferenties en rondleidingen kan het grote publiek, zowel volwassenen als kinderen, kennismaken met de variëteiten.


De juryleden keuren de rozen tijdens de trials.

Procedure
De rassen die op de Nyon International Rose Trials werden gepresenteerd, werden geteeld volgens professionele normen op het gebied van bemesting en besproeiing. De pH-waarde van de bodem was ~7 en er werd geen behandeling uitgevoerd om mogelijke plagen of ziekten te bestrijden. De rassen werden beoordeeld door 2 jury's: een vaste jury van lokale specialisten voerde 4 evaluaties uit van de ingezonden rassen met behulp van het WFRS-evaluatieblad en een internationale jury bestaande uit specialisten, prominenten en leden van de vaste jury evalueert de rassen die op de dag van de wedstrijd op de proeven worden gepresenteerd. De prijzen werden toegekend volgens het WFRS en tegen de beslissingen van de 2 jury's is geen beroep mogelijk.


The Matador Plant'n'Relax

Gouden medaille
De Gouden Medaille werd gewonnen door The Matador Plant'n'Relax van Roses Forever, die in Denemarken ook bekend is onder de naam Lise Nørgaard, een beroemde Scandinavische schrijfster die de roos in 2016 doopte. De Matador is een roos met veel bloemen die bloeit van de zomer tot de late herfst. Veredelaar Rosa Eskelund is vereerd met het winnen van de prijs. "We wisten al dat het een gezond ras was, maar het is geweldig dat het nu ook bewezen is."


Royal Diva Plant'n'Relax en Fru Nørby (rechts) en rozenveredelaar Rosa Eskelund (links) bij de doop van Royal Diva Plant'n'Relax in 2016

Certificaat
Rozen Forever ontving een certificaat voor Royal Diva Plant'n'Relax, ook bekend in Denemarken onder de naam Fru Nørby, een beroemd actrice in Scandinavië, die ook de roos doopte. Deze roos werd ook uitgereikt in Baden-Baden in Duitsland 2019 en in Denemarken 2019. "Het is een zeer gezonde T. Hybride roos met een heerlijke geur," zegt Eskelund.

Jaarlijks evenement
De International Rose Trials in Nyon is een jaarlijks terugkerend evenement dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de Rose and Horticultural Society in Franstalig Zwitserland, het Department of Green Spaces and Forests van de stad Nyon en de Rose Friends van de Nyon Association.

Voor meer informatie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
+45 51 57 19 90
re@roses-forever.com
www.roses-forever.com

Publicatiedatum: