Mogelijk stopzetten subsidie op biomassa gaat aan glastuinbouw voorbij

De Tweede Kamer wil af van nieuwe subsidies voor de verbranding van hout voor biomassacentrales waar alleen stroom mee wordt opgewekt. De regeringspartijen willen nieuwe subsidie-aanvragen van zulke centrales niet honoreren en daarmee is er een meerderheid in de Kamer, meldt de NOS.

Glastuinbouw gebruikt ook warmte
Voor ondernemers in de glastuinbouw heeft een mogelijke stopzetting van subsidie op biomassa geen gevolg, omdat zij ook warmte gebruiken (en na afvangen soms ook de CO2 die bij verbranding vrijkomt). 

Duidelijk beleid
Ondertussen trekt Vattenfall, dat een grote biomassacentrale wil bouwen, hun plannen voorlopig uit in afwachting van duidelijk beleid. Minister Wiebes zegt daaraan te werken, maar benadrukt dat biomassa voorlopig nodig blijft voor de Nederlandse energievoorziening.

Tussenstation
Daarmee onderschrijft hij de uitkomst van een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving te onderschrijven, waaruit naar voren kwam dat biomassa voor de glastuinbouw vooral een tussenstation lijkt. Lees hier meer over die rapportage. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.