CC boekt succes in strijd tegen valse labels

Maart 2019 zijn er valse CC TAG5 labels op de markt ontdekt. Na de bekendmaking hiervan hebben CC en het door haar ingeschakelde recherchebureau Riscon veel tips ontvangen. Dit heeft geleid tot een aantal juridische procedures. In de regio Boskoop en in Drenthe hebben invallen en beslagleggingen plaatsgevonden. Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken in andere Europese landen.

In de meeste zaken gaat het om personen of bedrijven die valse labels in omloop hebben gebracht. Het kopen of verkopen van valse CC labels is intellectuele eigendomsfraude, waarop deze partijen dan ook zijn aangeklaagd. Sommige zaken zijn tot een schikking gekomen. Er is geschikt om een maximaal effect te bereiken, zonder de veiligheid van betrokken personen in het gedrang te brengen. Als het tot een veroordeling komt van personen met een contract bij Container Centralen, zullen deze contracten worden beëindigd. Enkele informanten die met hun informatie concreet hebben bijgedragen aan de onderzoeken, ontvangen hiervoor van Container Centralen tipgeld.

Deze eerste successen hebben we kunnen boeken, door de toename van scanning door gebruikers in de markt en door gezamenlijk met marktpartijen op te treden tegen valse labels. Ook nu blijft het belangrijk om samen alert te blijven voor fraude met CC labels.  Container Centralen gaat door met optreden tegen partijen waartegen voldoende bewijsmateriaal is verzameld over de productie, koop of verkoop van valse CC TAG5’s.

Het moedwillig aanbrengen van een vals label of aanbieden van containers met een vals label als CC Container is een misdrijf. Daarom benadrukken wij het belang om als gebruiker hier niet in mee te gaan. Alleen bij Container Centralen zelf kunt u contracten aangaan waarvoor u labels krijgt uitgereikt. Ook contractoverdrachten van CC Containers kunnen enkel via Container Centralen geregeld worden.

Waarom zijn valse labels een probleem?
CC Containers worden binnen de CC pool gezamenlijk gebruikt door alle deelnemers. De kosten voor het gehele systeem worden via de poolfee verdeeld. De CC TAG5 toont aan dat voor een bepaalde container poolfee betaald is en dat de kar daarmee een legitiem onderdeel van de pool is. Vervalsingen van de CC TAG5 verstoren de kostenverdeling en zijn zo een probleem voor ons allemaal.

Tips rondom valse CC labels kunnen worden gemeld aan Riscon Arnhem B.V.:

  • Tel  0318 6666 44.
  • Voor tips die leiden tot resultaat, kan een beloning verstrekt worden oplopend tot €30.000.
  • 7 dagen per week dag bereikbaar, ook ‘s avonds.
  • Medewerkers kunnen u te woord staan in het Engels, Nederlands, Duits en Frans.
  • U kunt desgewenst anoniem blijven.

Het Nederlandse Ministerie van Justitie & Veiligheid heeft aan Riscon Arnhem B.V. de volgende vergunningen verleend: Particulier Onderzoeksbureau POB 591, Particuliere Beveiligingsorganisatie ND 1320. Sinds 2013 is Riscon in het bezit van het BPOB keurmerk (Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.