1 juli, 15.30u

Webinar ‘Droogte: de volgende crisis’

Water is er altijd. In Nederland. Niet dus… 2018 was een droog jaar, maar het voorjaar van 2020 was droger dan ooit gemeten. Is het mogelijk dat er steeds vaker grote watertekorten komen in de Nederlandse rivierdelta? Ja, dat kan. Hoe moet men daarmee omgaan? En wat zijn de gevolgen voor het voedselsysteem? Daarover organiseren Greenport West-Holland en de Voedselfamilies op woensdagmiddag 1 juli het webinar: ‘Droogte: de volgende crisis’.

Het webinar start met de vraag: hoe werkt het watersysteem eigenlijk in onze contreien? Dolf Kern van Hoogheemraadschap van Rijnland legt dit uit, vertelt waar de zwakke punten zitten en welke uitdagingen ons te wachten staan. Piet-Hein Daverveldt (dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland) en Adri Bom-Lemstra (Gedeputeerde landbouw en Greenports, Zuid-Holland) gaan in op de urgentie van het onderwerp drogen en leggen de koppeling met onder meer de voedselproductie. Frank van Oorschot, akkerbouwer in Achthuizen (Goeree Overflakkee), Margreet Schoenmakers (Greenport West-Holland/Glastuinbouw Nederland) en Ted Duijvestijn (Duijvestijn Tomaten/Greenport West-Holland) gaan in op de uitdagingen en hoe de sectoren samen op kunnen trekken.

Aanmelden
Het webinar ‘Droogte: de volgende crisis’ is op 1 juli 2020 van 15:30 tot 17:00 via Zoom. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden via dit formulier. Vlak voor het webinar ontvangt iedereen dan de inloggegevens.

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven