De impact van COVID-19 op de Keniaanse bloemensector

De uitbraak van de COVID-19-pandemie veroorzaakte wereldwijde lockdowns en de daaropvolgende reisbeperkingen door de nationale regeringen, die de toeleveringsketens over de hele wereld verstoorden en de sierteeltsector in Kenia op vele manieren ernstig raakten. De periode van maart tot en met mei is het hoogseizoen voor de bloemenkwekers, met dagen als Internationale Vrouwendag, Pasen en Moederdag. Maar niet alleen werden deze dagen zo goed als gemist, ook zijn er, als gevolg van die lockdowns, geen evenementen, bruiloften of om het even wat voor festiviteiten.

tekst: Shabista Khan

Het niet beschikbaar zijn van vluchten, de lagere vraag en de verwaarloosbare export van snijbloemen dwong de bloemenkwekers om miljoenen stelen op het bedrijf te vernietigen, wat resulteerde in een enorm verlies voor de kwekers. Om te overleven zijn kwekers gedwongen salarissen in te houden, mensen naar huis te sturen, besproeiing en bemestingen tot een absoluut minimum te beperken, en de groei en bloei zoveel mogelijk tot

Veel landen heffen de lockdowns op en de beperkingen en eisen voor de bloemen voor sommige bestemmingen worden versoepeld. Toch is de situatie van de Keniaanse sierteeltsector de komende maanden alles behalve rooskleurig.

Lees verder op www.flowerandeverything.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.