Emmers eruit, IBC’s erin

Tholen - Waar loonwerkers voorheen een pallet vol emmers met schermingsproducten bestelden bij Sudlac, merkt Ruben Lensing dat steeds meer loonwerkers overgaan op IBC’s. “Dat werkt voor de loonwerker en de fabriek allebei lekker. Een IBC met de coating Eclipse LD bevat bijvoorbeeld 1000 liter en weegt 1400 kilogram. Dat staat gelijk aan 70 emmers. Het scheelt dus enorm veel afval. Als ze leeg zijn, halen we de IBC’s gewoon bij de loonwerker op.”

Een aantal jaren geleden begon deze ontwikkeling toen steeds meer loonwerkers de Eclipse LD in IBC’s gingen bestellen. Afgelopen jaar zag je echt een omslag en zet zich dit nu ook door in de andere producten. Natuurlijk blijft Sudlac de middelen ook in emmers leveren.

Het krijtseizoen begon dit jaar vroeg. De bloemenkwekers hadden vroeg schermingsproducten nodig om de groei van de bloemen en planten te remmen vanwege de Corona crisis. “Voor het opbrengen van onze producten hadden we een mooi voorjaar, hoewel er wel veel wind stond. Dat is vooral lastig voor loonwerkers die het schermingproduct met de hand op de kas aanbrengen. Voor machinaal krijten is de wind minder een probleem.”

Containers uit Rotterdam
Ondanks de coronacrisis draaide de levering van de producten dus gewoon door, en voor de export was dat niet anders. De grenzen waren tenslotte alleen voor mensen gesloten, de producten mochten wel gewoon weg. “De containers werden in Rotterdam gewoon geladen om onze producten naar alle andere delen van de wereld  te versturen. Onze distributeurs kregen gewoon hun producten en kwamen gelukkig niets te kort. Het enige verschil was voor ons dat we onze klanten in Nederland en internationaal niet konden bezoeken.”

Ondertussen gingen alle testen met nieuwe producten door in de fabriek in Frankrijk. “Doordat de grenzen dicht waren was het lastig om dezelfde testen ook in Nederland uit te voeren. Nu corona toch steeds minder een remmingsfactor lijkt te worden en de grenzen weer opengaan, zullen we de testen in het tweede halfjaar weer uitbreiden in Nederland en andere landen.”

Voor meer informatie:
Sudlac Export
export@sudlac.com 
www.sudlac.com

Michiel Seignette en Ruben Lensing
Tel.: (0299) 79 20 05


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven