Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toprot en echte meeldauw bio-bestrijdingsuitdaging cannabistelers

De meeste plagen in de cannabisteelt zijn met natuurlijke vijanden te bestrijden, zoals bepaalde kevers en wespen, maar toprot en echte meeldauw zijn niet zomaar biologisch te bestrijden, zo onderzocht het Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ter voorbereiding op de start van het experiment met de teelt van cannabis voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Telers kunnen zich daarvoor vanaf 1 juli aanmelden

Voor ziekten en plagen waarvoor geen of slechts beperkt natuurlijke vijanden beschikbaar zijn, zijn tien middelen geïdentificeerd op basis van de expertise in Nederland en gebruikservaringen in Canada. Acht van deze middelen passen binnen biologische teelt. Voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tijdens het experiment moeten proefontheffingen worden afgegeven door het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden.

Bij het gebruik volgens instructie van gewasbeschermingsmiddelen is het mogelijk dat restanten van deze middelen op de cannabis achterblijven. De blootstelling aan de onderzochte gewasbeschermingsmiddelen via recreatief gebruik van cannabis is niet schadelijk voor de gezondheid. Voor vier van de tien geselecteerde middelen is bepaald hoeveel er maximaal op cannabis mag achterblijven. Voor zes van de tien geselecteerde middelen hoeft dit niet bepaald te worden omdat deze stoffen niet risicovol zijn.

Bestudeer hier het RIVM-onderzoek.

Publicatiedatum: