Ruim 125 vooraanmeldingen voor missiegedreven innovatie

Met ruim 125 vooraanmeldingen voor projecten toont de markt enthousiasme om met missiegedreven innovatie aan de slag te gaan. De Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) regeling stimuleert een brede samenwerking van marktpartijen met als doel CO2-uitstoot in Nederland te verlagen.

De vooraanmeldingen liggen nu bij de MOOI-adviescommissie. Later deze maand koppelt RVO de adviezen terug aan de indieners. Vanaf 4 augustus kunnen alle partijen, die een projectvoorstel hebben gedaan, hun definitieve plan indienen. Dit kan tot 6 oktober 2020. De MOOI-adviescommissie geeft dan opnieuw advies op basis waarvan uiteindelijk de subsidiemiddelen worden verdeeld.

Samenwerken
De nadruk bij deze projecten ligt op samenwerking en een integrale aanpak gericht op de maatschappelijke opgaven. Op die manier hebben innovaties een grotere kans op succes. Partijen binnen een innovatieketen ontwikkelen een gezamenlijk project met een flinke omvang. Ze concentreren zich daarbij op een bepaald thema. Binnen deze MOOI-openstelling kan het gaan om 'Wind op zee', 'Hernieuwbare energie op land', 'Gebouwde omgeving' of 'Industrie'.

De vooraanmeldingsfase van de nieuwe MOOI-regeling liep tot 18 mei. Samenwerkende partijen dienden een eerste schets in van hun visie op integrale innovatieve oplossingen om de klimaatdoelen te verwezenlijken.

Vooraanmeldingen per thema
Voor steun vanuit de MOOI-regeling was deze vooraanmelding verplicht. Binnen het thema 'Wind op zee' met een budget van € 10,1 miljoen kwamen 9 vooraanmeldingen binnen. 'Hernieuwbare energie op land' (€ 10,9 miljoen) had er 13. 'Industrie' (€ 17 miljoen) ontving 36 vooraanmeldingen en 'Gebouwde omgeving' (€ 27 miljoen) maar liefst 71.

Nieuwe aanmeldingen
Door de verplichte vooraanmelding kan er geen nieuwe aanmelding meer ingediend worden. Toch nog een goed idee? Dan is het wel mogelijkheid om aan te sluiten bij bestaande samenwerkingen. Hiervoor moet er aangemeld worden bij de Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI's) van de Topsector Energie of bij RVO.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven