Zonnebloemkampioen.nl

Alle kinderen van Nederland worden 'zonnebloemkwekertjes'

Tholen - Flower Factor heeft afgelopen week de website www.zonnebloemkampioen.nl gelanceerd. Klassen van basisscholen door heel Nederland worden aangespoord om met potzonnebloemen aan de slag te gaan. De leerlingen krijgen gratis zaden toegestuurd, en met de gehele klas worden deze gezaaid, opgekweekt en uiteindelijk als eindproduct beoordeeld.

In diverse regio's wordt al jaren een wedstrijd georganiseerd voor de leerling die de hoogste zonnebloem kweekt. Dit jaar is er een prijs voor een klas en de leerlingen voor de meeste bloemen op één plant.
De leerlingen worden uitgedaagd om ‘groene vingers’ te laten zien, en een uiteindelijk grote getopte versie van de bekende potzonnebloem te laten ontwikkelen.

Initiatiefnemer Pim van den Akker: “Afgelopen week hebben we ons initiatief kenbaar gemaakt op de digitale schoolagenda (die door de Nederlandse basisscholen wordt gebruikt) en binnen anderhalve dag hadden al ruim 120 scholen zich aangemeld!”

Dit initiatief past prima in het overall project “Groen Doen in de Klas”, waarbij bewustwording van groen in de leefomgeving, het belang van bloemen en planten, en de liefde voor bloemen en planten centraal staat richting onze kinderen, onze jeugd van de basisschool.

Het initiatief met de potzonnebloemen wordt ondersteund door Evanthia en kwekerscollectief Sunsation Sunflower.

Meer informatie vindt u op de website.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven