Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flexibiliteit grootste troef klimaatcomputers Greenspec

Tholen - De keuze voor een klimaatcomputer is een complexe. Er zijn veel factoren die mee spelen in deze beslissing. En dan hebben we het vooral over de inrichting ervan. Wat wil je gaan besturen? Hoeveel uitgangen heb je nodig? En vooral: Hoe flexibel moet het systeem zijn? 

Greenspec haakte destijds met hun klimaatcomputer in op deze laatste vraag. Ze voelden de behoefte bij telers om een systeem te hebben dat flexibel is. En zo werd het concept ontwikkeld. De systemen zijn bestemd voor kassen van 1 tot 20 hectare en voor zowel de mid- als hightech markt. Titia Meuwese, Greenspec: "De software van onze klimaatcomputer kan alles aan. Ongeacht de grootte van de unit. Als wijziging van functionaliteit van de computer nodig is, kan dat door de installateur worden geactiveerd. Alles zit in het standaard software pakket." 

De elektronica is van Nederlandse makelij, van de software is iedere 6 maanden een vrij verkrijgbare update beschikbaar. 

Datacommunicatie met optische kabels
Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van koperen kabels voor de datacommunicatie in een kas. Titia: "In Spanje zien ze koperen kabels als probleem. Doordat de grond (te) droog is, is het lastig om die systemen namelijk goed te kunnen aarden. En wat gebeurt er dan bij een onweersbui? Telers rennen naar de kas en trekken, hopelijk op tijd, de stekkers er uit. Als ze niet op tijd zijn, en de bliksem slaat in de buurt in, dan is hun hele installatie kapot. Met het gebruik van optische kabels verhelpen we dit probleem. In Nederland is dat geen probleem. Daar is aarding niet moeilijk. Laten we hopen dat dat zo blijft, maar met de klimaatverandering wordt dat ook in Nederland misschien anders."

Greenspec startte in 2009 in deze markt. Ze zijn een kleine speler. Titia ziet dit als kans; ze kunnen snel schakelen en flexibel aanpassen en uitbreiden met de aanvullende wensen voor nieuwe functies vanuit hun klantennetwerk. 

 

Voor meer informatie over deze systemen:
De Hoog Techniek
‘s-Gravenzande
T: 0174 24 37 84
E: info@hoogtechniek.nl
www.greenspec.nl