wel blijft verdere actie nodig

Water in de glastuinbouwpolders Delfland en Schieland weer wat schoner

De waterkwaliteit in de glastuinbouwgebieden in de beheergebieden van de hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard laat over 2019 wederom een positieve ontwikkeling zien: zij treffen minder meststoffen en minder gewasbeschermingsmiddelen aan in de sloten en vaarten. Dat is goed nieuws, want schoon water, daar hebben wij allemaal belang bij. De aandacht mag echter niet verslappen want er zitten nog steeds te veel vreemde stoffen in het water.


Van links naar rechts: Theo Ammerlaan, Agnes van Zoelen, Jacco Vooijs en Marcel Belt 

De waterschappen werken hard aan schoon, gezond en levend water in het hele gebied. Met een groot aantal ondernemingen in Delfland en in Schieland, heeft de glastuinbouw forse invloed op de waterkwaliteit. Daarom werken de waterschappen samen met de glastuinbouwsector aan het tegengaan van lozingen en lekkages uit kassen.

Tijdens het bestuurlijk overleg ‘Regionaal Afsprakenkader Waterkwaliteit en Glastuinbouw’ op 5 maart zijn de resultaten gepresenteerd van de metingen van 2019 van de chemische waterkwaliteit in de glastuinbouwgebieden van Delfland en Schieland. Uit de rapportage blijkt dat in Delfland de daling van stikstof van de afgelopen jaren zich ook in 2019 heeft doorgezet. In het gebied van Schieland is ook een daling van de meststoffen in het water geconstateerd. Vooral fosfor is gedaald, stikstof echter nauwelijks.

Lees verder bij Glastuinbouw Waterproof 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven