DCMR presenteert factsheet 'Opslag gevaarlijke stoffen voor glastuinbouw'

Met een interactief digitaal factsheet helpt DCMR tuinders om gevaarlijke stoffen volgens de regels veilig op te slaan. De factsheet is opgesteld in samenwerking met Glastuinbouw Nederland.

Factsheet
Glastuinbouwbedrijven gebruiken dagelijks verschillende milieugevaarlijk (vloei)stoffen voor uiteenlopende doeleinden, zoals voor het bemesten en beschermen van gewassen. Wanneer de stoffen onveilig worden opgeslagen, is dat een risico voor het bedrijf, de medewerkers en de omgeving.

De wet- en regelgeving stelt voor elke stofklasse weer andere eisen aan het veilig opslaan. Om het voor glastuinbouwers gemakkelijker te maken de stoffen veilig en volgens de regels op te slaan, heeft DCMR het factsheet 'Opslag gevaarlijke stoffen voor glastuinbouw' gemaakt met een digitale rekenhulp en een praktisch stroomschema.

Rekenhulp en stroomschema
Met de digitale rekenhulp kunnen tuinders in één oogopslag zien of er een voorziening nodig is om bepaalde hoeveelheden gevaarlijke stoffen veilig op te slaan. Het stroomschema laat zien hoe ze die stoffen veilig op moeten slaan.

Ivo Biemond, eigenaar van CymPha Orchideeën in Bleiswijk, nam symbolisch een papieren versie van het factsheet in ontvangst. Inmiddels is het factsheet naar alle glastuinbouwbedrijven in de regio Rijnmond verstuurd.

bron: DCMR 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven