Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt efficiëntere moerplantenbak

Tholen - In de praktijk kunnen moerplantenbakken niet volledig gevuld worden. Jerry Arkesteijn pikte dit signaal uit de markt. Samen met zijn collega’s ontwikkelde Beekenkamp Verpakkingen een nieuw model.  Het resultaat is bak voor moerplanten met een hoogte van 150 mm. Jerry: ”Dit is 20 mm lager dan de reguliere bakken. Een bijkomend voordeel is dat door de kleinere inhoud de teelt beter te sturen is. Bovendien kun je zo besparen op substraat, meststoffen en arbeid. En wanneer de bakken na de teelt gestoomd (ontsmet) worden, bereikt de bak eerder de gewenste temperatuur waardoor ook hier kosten bespaard blijven.”

Technische specificaties
De dikte van de wanden van deze nieuwe bak van Beekenkamp  is minimaal gelijk aan of dikker dan bestaande bakken. Hier is voor gekozen om wel de verwachte lange levensduur te kunnen bieden.  De robuuste omgeslagen rand is iets verlaagd . Daardoor passen er  meer bakken op een pallet en  dus ook meer in een container. Gevolg: transportkosten per bak dalen.

Jerry:”De onderzijde van de bak is zo aangepast dat de bak zowel in de lengte als in de breedte gefixeerd geplaatst kan worden op een draingoot. Hierdoor kan 100% van het drainwater worden opgevangen.”

Er zijn ook wijzigingen in de bodem en drainopeningen aangebracht. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige drainrichting alle zijden. Jerry:”Deze gelijkmatige drainrichting  resulteert in een uniformer wortelklimaat in de bak.”

De nieuwe moerplantenbak wordt geproduceerd van duurzaam PP. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden. In juni worden de eerste bakken geproduceerd. Jerry lachend: ”Alles staat klaar om de productie te starten.”

Voor meer informatie:
T: 0174-526100
E: sales@beekenkamp.nl 
www.beekenkamp.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven