omzetcijfers Royal FloraHolland

Tuinplanten beleven topmaand

Tholen - Telers met tuinplanten hebben afgelopen maand lekker verdiend, zo blijkt uit het maandbericht van Royal FloraHolland van mei. T.o.v. dezelfde maand in 2019 werd ruim 20% meer omzet gedraaid en bij een min of meer gelijk aantal stuks betekent dat, grofweg, 20% hogere prijzen.

In de snijbloemen is het plaatje anders. Bijna 23% minder omzet, prijzen die ruim 10 procent lager lagen dan normaal, en er werden 13 à 14 procent minder stuks verkocht. De maand viel het meest tegen voor de cymbidiums, die bijna de helft minder omzet draaiden en ook de snijhortensia bleef flink achter met ruim 40% minder omzet. Aan de andere kant is er een grote uitschieter: de tulp. Naar verluidt werden er meer dan maar liefst 186,8 procent meer stuks verkocht, een enorme stijging dus. Netto brachten de bloemen echter weinig op: 14 cent, oftewel ruim 36 procent onder normaal.

De kamerplanten tot slot verraden, louter op basis van de cijfers, geen ingrijpende marktontwikkelingen. Over de hele linie kan het vak gezamenlijk een klein plusje noteren.

bron: Royal FloraHolland

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven