Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
omzetcijfers Royal FloraHolland

Tuinplanten beleven topmaand

Tholen - Telers met tuinplanten hebben afgelopen maand lekker verdiend, zo blijkt uit het maandbericht van Royal FloraHolland van mei. T.o.v. dezelfde maand in 2019 werd ruim 20% meer omzet gedraaid en bij een min of meer gelijk aantal stuks betekent dat, grofweg, 20% hogere prijzen.

In de snijbloemen is het plaatje anders. Bijna 23% minder omzet, prijzen die ruim 10 procent lager lagen dan normaal, en er werden 13 à 14 procent minder stuks verkocht. De maand viel het meest tegen voor de cymbidiums, die bijna de helft minder omzet draaiden en ook de snijhortensia bleef flink achter met ruim 40% minder omzet. Aan de andere kant is er een grote uitschieter: de tulp. Naar verluidt werden er meer dan maar liefst 186,8 procent meer stuks verkocht, een enorme stijging dus. Netto brachten de bloemen echter weinig op: 14 cent, oftewel ruim 36 procent onder normaal.

De kamerplanten tot slot verraden, louter op basis van de cijfers, geen ingrijpende marktontwikkelingen. Over de hele linie kan het vak gezamenlijk een klein plusje noteren.

bron: Royal FloraHolland

 

Publicatiedatum: