Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adriaan Vonk zet productie in nieuwbouw Florensis op touw

In het buitengebied van Dinteloord - Nieuw Prinsenland - heeft de familie Hamer een kascomplex laten bouwen die zijn weerga niet kent. In grootte misschien niet spectaculair (6 ha), maar wat er schuilgaat onder de glazen daken van de cabrio- en Venlokas daarentegen wel. De nieuwste hard- en software, ledbelichting en 1320 zonnepanelen die de gehele bedrijfshal inclusief de achttien steksteekrobots van elektriciteit voorzien, om maar wat te noemen. Bovendien kan in zeventien verschillende opkweekafdelingen onafhankelijk van elkaar worden geteeld. De energievoorziening is ook nog eens redundant uitgevoerd, zodat bij uitval van elektriciteit zonder onderbreken kan worden doorgewerkt. Florensis, een veredelaar en vermeerderaar van wel vierduizend sierteeltproducten met locaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopiƫ, is zo in staat jaarrond te produceren.

Svensson, die de nieuwbouw van schermen heeft voorzien, kwam een kijkje nemen en sprak met Adriaan Vonk, die er de productie in goede banen moet gaan leiden. 

Klik hier voor het verhaal & foto's

Publicatiedatum: