Kas Sempergreen verhuist naar grotere locatie in Harmelen

Begin april is Sempergreen verhuisd naar een grotere kas in Harmelen. Op deze nieuwe locatie worden de groene gevels voorgekweekt. Hiermee is Sempergreen voorbereid op de toekomst en kan ze voldoen aan de groeiende vraag naar verticaal groen binnen Europa. Door overvloed aan ruimte in de nieuwe kas en de aanwezigheid van de modernste technieken op het gebied van klimaatbeheersing, worden zowel de kwaliteit van de SemperGreenwalls als de productie ervan aanzienlijk verhoogd.

Klimaatbeheersing resulteert in vitale en gezonde beplanting
Al in de korte tijd dat de nieuwe kas in gebruik is genomen, is gebleken dat de nieuwe omgeving een positieve uitwerking heeft op de beplanting van de groene gevels. De uitgebalanceerde afstemming van irrigatie, licht, lucht en voeding resulteert in een gunstig groeiklimaat voor de beplanting van de SemperGreenwalls. Dit optimale gebruik van het kunstmatige ecosysteem in de kas leidt tot een efficiëntere groei. Hiermee kan Sempergreen nog beter inspelen op de toenemende vraag naar groene gevels.

“Met de verhuizing naar deze nieuwe locatie zetten wij een grote stap voorwaarts in de groei van Sempergreen. Zo kunnen we meer klanten bedienen en onze positie als wereldwijd marktleider nog verder verstevigen.” - Lenhard van Ballegooijen, Operationeel Manager Sempergreen

Continue verbetering van het kweekproces
Een SemperGreenwall is een modulair gevelsysteem en wordt opgebouwd uit Flexipanels. Deze panels hebben een afmeting van 62 x 52 cm en worden in de kas voorzien van binnen- of buitenbeplanting. Vervolgens worden de Flexipanels op verticale stellages geplaatst en aan het irrigatiesysteem gekoppeld voor de toevoer van water- en voedingsstoffen, ter bevordering van de groei van de beplanting. Dankzij haar brede plantenkennis selecteert Sempergreen alleen de sterkste plantensoorten voor de SemperGreenwalls. In combinatie met jarenlange kweekervaring levert en installeert Sempergreen voorbegroeide gevels die bij levering altijd een direct-groene uitstraling bieden. Binnen de afdeling productontwikkeling & innovatie wordt er continu onderzoek uitgevoerd naar verbetering en vernieuwing van het kweekproces.

De toegevoegde waarde van groen voor circulaire en gezonde gebouwen
Steeds meer mensen en organisaties zijn op zoek naar oplossingen voor het huidige klimaatprobleem. Sempergreen biedt met haar groene gevels een duurzame oplossing die helpt de CO2-voetafdruk te verminderen. Onlangs heeft het groene gevelsysteem van Sempergreen het Cradle to Cradle certificaat in ontvangst genomen. Met deze certificering toont de SemperGreenwall aan van toegevoegde waarde te zijn voor circulaire en gezonde gebouwen.

Over Sempergreen
Kwekerij Sempergreen levert wereldwijd planten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking. Meer informatie vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven