"Chemische correcties blijven noodzakelijk bij verder verduurzamen plantgezondheid"

Telers gaan steeds verder in het voorkomen van ziektes en plagen, maar niet altijd is het biologisch op te lossen. Zo is de stinkwants nog niet goed biologisch te bestrijden en dus is beschikbaarheid van chemische correctie nodig, geeft teler Wouter van den Bosch een voorbeeld uit de paprikateelt in reactie op de de afgelopen week Farm to Fork strategie van de Europese Commissie. 

Ook Sjaak van der Tak reageert: "In de Europese wetgeving moet ruimte blijven voor chemie, zodat ondernemers in de glastuinbouw hun stappen in de ontwikkeling van een duurzame en gezonde teelt kunnen doorzetten. Daarnaast vraagt Glastuinbouw Nederland om een forse versnelling van het toelatingsproces van laag-risico middelen en een betere aansluitende wetgeving van biostimulanten." 

De Nederlandse glastuinbouw is al goed op weg, aldus Glastuinbouw Nederland. Er zijn grote stappen gezet in de verduurzaming van de gewasbescherming. Er wordt uitgegaan van sterke planten, hygiëne en biologische bestrijders. De milieu-impact is de afgelopen 20 jaar gedaald met 90%.

Bron: Glastuinbouw Nederland

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven