Kordes Roses met nieuwe variëteiten op pad

Tholen - Deze week bezoekt Kordes Roses rozenkwekers in Duitsland en Nederland om hun de nieuwste rassen te laten zien. Vanwege de coronacrisis kan deze Duitse veredelaar de telers niet zoals gebruikelijk in de eigen showkas ontvangen, maar omdat de veredelingsactiviteiten doorgaan en er veelbelovende nieuwkomers in de pijnlijn zitten, kwamen sales managers Göran Basjes en Ad Volkering op het idee om in de auto te stappen en de showkas naar de telers te brengen.


Van links naar rechts: Ad Volkering, vader en zoon Van der Hulst, en Göran Basjes.

Auto geladen met 20-25 variëteiten
Afgelopen maandag stapte men in de auto en begon de reis langs verschillende rozenkwekers in Duitsland en Nederland. In de achterbak hebben de heren niet minder dan 20 à 25 nieuwe rassen en nummers meegenomen. "We hebben gemerkt dat tijdens de COVID-19 situatie de telers terughoudender zijn geworden om een bezoek te plannen. Daarom hebben we besloten de noviteiten bij hen te brengen, waarbij we ervoor zorgen ons te houden aan alle sanitaire en sociale afstandsregels."

Con Amore
Een van die nieuwe rassen is de rode Con Amore, een ras waarvoor in verschillende landen al veel belangstelling is. Men bracht de variëteit in 2018 op de markt en in Nederland was rozenteler Van der Hulst er vanaf het begin bij. Recentelijk heeft men besloten om het areaal van dit rozenras uit te breiden. Momenteel wordt het ook geplant in o.a. Rusland, Oekraïne en Polen. De combinatie van de traditionele bloei en kleur en goeie teeltprestaties bij een lagere lichtintensiteit dan de meeste andere rode rozenrassen in de markt, trekt volgens Basjes de aandacht van veel telers. 

Positieve reacties
De afgelopen dagen hebben Basjes en Volkering al veel telers bezocht. "Een teler is altijd op zoek naar nieuwe rassen. Het hele jaar door, maar juist rond deze tijd ontvangen we altijd veel telers in onze proefkas. Nu COVID-19 roet in het eten heeft gegooid, is men erg blij dat we hen op deze manier op de hoogte kunnen houden van wat er bij ons aan de veredelingskant gebeurt".

Blik vooruit
Het zijn uitdagende tijden voor de sierteelt, hier en overal te wereld. Gelukkig is de vraag naar bloemen de laatste weken toegenomen en zijn prijzen voor rozen weer wat aangetrokken. "Omdat het aanbod vanuit Kenia laag is, zijn de prijzen voor de rozen die op de markt zijn hoog. Voor alle kleuren eigenlijk, met als uitzondering wit. Wit is veel gevraagd voor bruiloften, maar omdat deze allemaal worden geannuleerd, blijft de vraag naar wit laag."

Voor meer informatie:
Kordes Rosen
Ad Volkering
T: +31 (0) 6 51 04 72 21
E: ad@kordesroses.nl

Göran Basjes
T:+49 (0) 172 177 36 60 
E: Basjes@kordes-rosen.com 

www.kordes-rosen.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven