Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Co-Anne van Waaij (Klasmann-Deilmann) over Log & Solve:

“Het combineren van teeltdata kan verklaren waarom planten soms slecht groeien”

Klasmann-Deilmann heeft begin dit jaar Log & Solve gepresenteerd, een digitaal dashboard voor kwekers om op eenvoudige wijze verschillende relevante teeltgegevens op één centrale plek te verzamelen. Hierdoor kan een beter inzicht verkregen worden in het verloop van een teelt. Sinds kort wordt de basisversie van het dashboard kosteloos beschikbaar gesteld aan elke kweker in Nederland, waarbij het niet uitmaakt of u wel of niet producten afnemen van Klasmann-Deilmann. 

Volgens Co-Anne van Waaij van het Klasmann-Deilmann innovatieteam, is de digitale service baanbrekend. “Monsteranalyses van grond en water vormen de basis, aangevuld met foto’s en notities die zelf kunnen worden toegevoegd. De gecombineerde teeltdata kunnen nieuwe inzichten geven in teeltgroei of teeltverbeteringsmogelijkheden. Op basis hiervan kan de kweker goed onderbouwde teeltbeslissingen nemen, met een hoger rendement als resultaat”, aldus Van Waaij.  Voor een externe beoordeling staan twee productspecialisten van Klasmann-Deilmann paraat, om desgewenst te reageren op de verzamelde data structureel of eenmalig. 

“De voordelen van het systeem zijn legio. Het combineren van teeltdata kan verklaren waarom planten soms slecht groeien. Die gegevens kunnen een kweker helpen meer uit zijn teelt te halen en opbrengsten te verhogen en een groeiprotocol op te stellen van de teelt. Digitale teeltdata kan gedeeld worden met een externe adviseur en het gebruik van meststoffen, gewasbescherming etc. wordt geregistreerd, eventueel voor een snelle en soepele certificering.”

De ontwikkeling van Log & Solve is tot stand gekomen in samenwerking met een groep kwekers. Ondertussen maken al ruim 75 kwekers in Nederland gebruik van Log & Solve. Ze monitoren hun teelten, verzamelen teeltdata en gebruiken deze gegevens om teeltproblemen op te lossen of juist te voorkomen. Het dashboard wordt op maat ingericht met meerdere tabbladen voor verschillende teelten. Tevens is Log & Solve nog volop in ontwikkeling en komen er maandelijks nieuwe features ter beschikking. De basisversie van het digitale dashboard Log & Solve is voor iedere kweker in Nederland kosteloos beschikbaar.

Voor meer informatie:
www.logandsolve.net  

Publicatiedatum: