Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Pierre Schenkeveld, Calor Holland

“Energiezuinig stoken in een tuincentrum was de uitdaging”

Deze week is het nieuwe tuincentrum Natuurlijk te Tilburg op gepaste wijze geopend.

Het tuincentrum maakt deel uit van een groter complex waar tevens een filiaal van de Gamma als ook een grote dierenwinkelafdeling in huist.

Calor Holland heeft voor het tuincentrum en het dierenwinkelgedeelte het verwarmingssysteem ontworpen en gerealiseerd.

Vlnr: Arno de Veld (Calor Holland) Paul Ruijs (Boma Vastgoed) en Jean-Pierre Schenkeveld (Calor Holland)

Het tuincentrumgedeelte van ca. 3.500 m2 bestaat uit een breedkap-kasconstructie voorzien van een glazen dek- en gevelbekleding onderverdeeld in een buitengedeelte, een ‘koude kas-afdeling, een ‘lauwe kas’-afdeling en een ‘warme kas’-afdeling waar de kamerplanten uitgestald staan. De dierenwinkel van ca. 1.325 m2 huist onder een A-kap constructie welke met sandwichpanelen bekleed is.

Jean-Pierre Schenkeveld: “Genoeg variëteit derhalve in transmissieverlies per afdeling om onze expertise op los te laten. Voor iedere afdeling is een apart ontwerp gemaakt met extra zorg voor de locatie van de kassa’s (extra transmissieverlies nabij de uitgang) en de dierenwinkelafdeling, één en ander gecompleteerd met een mooie interieurverwarming voor de kantoren en de kantine”.

“Het ketelhuis is ingericht met een ketelinstallatie speciaal ontworpen om snel te kunnen reageren op snel  wisselende weersomstandigheden door bijvoorbeeld een regen- of hagelbui. Voor de aansturing van het speciale ontwerp is samen met Van Leeuwen Elektratechniek verfijnde regeltechniek uitgedacht met als uitgangspunt de warmte daar in te brengen waar nodig en overbodig inbrengen van vermogen per afdeling te voorkomen”. 

 

Voor meer informatie:
Calor Holland B.V.
www.calorholland.com
sales@calorholland.com

Publicatiedatum: