Gé Bentvelsen, ABZ Seeds

Goeie ervaringen met 'digi-trials'

Tholen - Door de Coronacrisis neemt de vraag naar lokaal geteeld fruit toe. En wat is er lokaler dan de eigen vensterbank? De aardbeiplanten van ABZ Seeds zijn in trek bij tuincentra, en nu, zo ziet Gé Bentvelsen, meer dan ooit.

Rond deze tijd organiseert ABZ traditiegetrouw open dagen om de nieuwste genetica in het tuinplantensegment te tonen, maar door de crisis kon dit dit jaar niet doorgaan. ABZ zit echter niet bij de pakken neer en nodigde klanten uit voor de Digi Dutch Spring Trials 2020. “Dit wordt door klanten wereldwijd gewaardeerd. Ik had zelfs afspraken met hele groepen tegelijk, soms zelfs met meer mensen dan dat in de kas gepast zouden hebben.”

Op de planken stond natuurlijk het bekende assortiment zoals de Delizz, Toscana, Montana, Summers Breeze Rose en de onlangs geïntroduceerde Summer Breeze Snow. ‘Rose’ en ‘Snow’ vormen een prachtige rood-wit combinatie in de bloemkleuren. We zijn voortdurend bezig om soorten nog aantrekkelijk te maken voor de thuiskweker door de eigenschappen van de plant te verbeteren en een compleet assortiment te bieden in verschillende bloemkleuren, zodat de retail smaakvolle én kleurrijke combi’s in het schap kan zetten.”

Proeven voor verse markt
“De focus voor verse markt is en blijft op het ontwikkelen van rassen die jaarrond productie onder glas mogelijk maken. Er was ook uitgebreid aandacht voor teeltverbetering en proeven. Zo organiseert de veredelaar in samenwerking met Wageningen een proef met aardbeienplanten op substraat. In dit verband mag steenwol zich verheugen op hernieuwde belangstelling vanuit het onderzoek. Ook bestuiving met andere insecten dan bijen en hommels krijgt zo zijn aandacht.

Positief in een tijd van crisis
Volgens Gé brengt deze tijd ook kansen met zich mee. “We vinden het niet erg om een jaar alles op deze manier te doen. Hier leren we weer van en zien we nieuwe mogelijkheden om in de toekomst onze klanten goed te bereiken. Je moet innovatief zijn in een tijd als deze. Alles moet omgegooid worden en jaarlijkse rituelen worden doorbroken. Je moet ineens op een andere manier gaan denken en dat is niet altijd slecht. Niemand was klaar voor een globale crisis zoals deze maar we zullen de komende jaren de lessen die we nu leren meenemen.”

 

Voor meer informatie:
ABZ Seeds
www.abz-strawberry.nl
info@abz-strawberry.nl  
+31 (0)228 515 280


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven