Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maak kennis met Robin, RoboRobin

De nieuwe fabriek van Bosman Van Zaal staat vol met nieuwe machines. Het is onderdeel van de implementatie van Industrie 4.0 bij het bedrijf uit Aalsmeer. In de serie #BVZIndustry40 komen de machines een voor een voorbij, waarbij de RoboRobin de primeur heeft. Het is een buigcel met kantbank, die volledig onbemand, ook 's nachts, sessies draait. 

Onbemand
Industrie 4.0 staat voor een nieuwe manier van werken, gebaseerd op de integratie van digitale met technologische ontwikkelingen waardoor grenzen vervagen. In een Smart Factory zijn bijvoorbeeld robots, cloud-gedreven-werken en data-integratie aanwezig, waardoor het mogelijk wordt onbemand 24/7 door te werken.

Of door vanaf afstand - middels bijvoorbeeld een tablet - het complete machinepark aan te sturen. Bosman Van Zaal bezit over zo’n Industrie 4.0 productiefaciliteit in het hoofdkantoor in Aalsmeer.

De eerste twee
“We zijn super trots op het resultaat dat we behalen met de implementatie van ons machinepark. Inmiddels draaien twee machines succesvol onbemand en zijn we er nog twee aan het implementeren.”, aldus Arjan Kok, CTO bij Bosman Van Zaal.

De kantbank, RoboRobin, is volledig operationeel en kan ’s nachts ook sessies draaien. Deze wordt ingezet voor het kanten van plaatmetaal tot onderdelen van onder andere kassen en logistieke teeltsystemen, zoals containers.

Doorgaan
William van Dulken, Process Development Engineer, is intensief betrokken bij de implementatie van Industrie 4.0 binnen Bosman Van Zaal. “In deze tijd van thuiswerken merken we hoe essentieel het is moderne toepassingen te hebben in je fabriek. Zelfs nu ik thuis zit, kan ik monitoren wat de machines in de fabriek doen en operators helpen de machines juist aan te sturen. Het werk kan op deze manier gelukkig gewoon doorgaan!”

Leuk weetje, de RoboRobin van Bosman Van Zaal heet zo ter ere van collega Robin, die al jaren werkzaam is bij Bosman Van Zaal op de metaalbewerkingsafdeling.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

 

Publicatiedatum: