Windhoos treft telers in De Lier

Tholen - Precies een dag nadat een windhoos enkele telers in Tinte aandeed, was het raak in De Lier. Aan de Coldenhovelaan meldden verschillende telers schade. Bij een tomatenteler kreeg een medewerker een stuk glas en in zijn been, verder raakte niemand gewond.

Zeker een handvol telers is geraakt en heeft schade variërend van een enkele ruit tot enkele honderden stuks. Van Uffelen Flowers is met ongeveer 1400 gesneuvelde ruiten het hardst geraakt.

"Afgelopen zaterdag zijn we direct begonnen de grootste stukken glas eruit te halen zodat de doeken weer dicht konden", vertelt de teler Jeffrey van Uffelen. "Ook hebben we veel waterleidingen, lek geprikt door vallend glas, geplakt. Hoeveel schade we uiteindelijk aan de teelt zullen hebben valt te bezien, maar ik heb goede hoop dat het meeval. Als dit in de winter gebeurt, zou het een stuk erger geweest zijn. De timing is wat dat betreft relatief gunstig."

Momenteel worden de eerste ruiten alweer vervangen. De teler heeft er zo'n 200 op voorraad. Uiteraard is het nodige glas besteld. In de loop van volgende week zou dit geleverd moeten worden.

foto: Google maps


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven