Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorzitter Eerste Kamer op bezoek bij André Lankhaar

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, bracht gisteren in het kader van de zogenoemde #FlowerBoostChallenge een bezoek aan de Kalanchoëkwekerij van André Lankhaar in Bleiswijk. De challenge is een initiatief van bedrijven, organisaties en particulieren om de sierteelt in Nederland, die zwaar wordt getroffen door de coronacrisis, een hart onder de riem te steken door het kopen van bloemen of planten en daarmee bijvoorbeeld de zorgsector in het zonnetje te zetten. De fleurige challenge wordt vervolgens in estafettevorm doorgegeven.

De vijftig kleurrijke Kalanchoë arrangementen die in deze challenge aangekocht zijn, worden door Jan Anthonie Bruijn beschikbaar gesteld aan het verpleeg- en revalidatiecentrum Gulden Huis in Den Haag. De manden met de vrolijk bloeiende vetplantjes kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.

De Kalanchoëkwekers van Nederland stelden eerder deze maand tienduizenden plantjes ter beschikking voor de creatie van zogenoemde ‘Compassiebeer’-mozaïeken in ziekenhuizen in Rotterdam, Utrecht en Delft.

Jan Anthonie Bruijn was door de loco-burgemeester Bert Wijbenga van Rotterdam gevraagd om aan de #FlowerBoostChallenge mee te doen. Bruijn daagt zelf collega’s aan het Binnenhof uit om het fleurige initiatief voort te zetten. Kweker André Lankhaar is tevens voorzitter van Always Kalanchoë, het collectief van Nederlandse kalanchoëkwekers en -veredelaars.

Fotocredit: Always Kalanchoë/VidiPhoto

Publicatiedatum: