Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stolze richt Tuincentrum De Bosrand gasloos in

Naast tuinbouwprojecten houdt Stolze zich ook bezig met utiliteitsprojecten zoals tuincentra. De afgelopen maanden heeft men hard gewerkt aan het nieuwste tuin- en distributiecentrum van De Bosrand in Oegstgeest.

De Bosrand is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met vijf tuincentra, twee groothandels en eigen kwekerijen. Maar het begon allemaal in 1980 toen Koos van Haaster met zijn jeugdvriend Chris de Groot startte met een eigen kwekerij op een stuk bollengrond in Wassenaar. Een kas werd gebouwd en een naam voor het bedrijf was snel gevonden; De Bosrand, passend bij de ligging aan de rand van het bos.

In 2006 stopte Chris en Koos ging verder met zijn vrouw Marja. Zij bleken een perfect team. Koos als echte groen- en handelsman en Marja was creatief en had een goed gevoel voor de inkoop van sfeer- en decoratieartikelen. Inmiddels zijn ook alle zes kinderen van Koos en Marja werkzaam in het bedrijf, een echt familiebedrijf dus.

Het nieuwste tuincentrum van De Bosrand
In maart is het vijfde tuincentrum van De Bosrand in Oegstgeest geopend. Helaas wegens de corona omstandigheden was dit geen grote en feestelijke opening zoals gepland, maar werd het een kleine opening met familie en het team van Oegstgeest.

Kim van Haaster is één van de kinderen van Koos en Marja en onderdeel van de directie van het bedrijf. Kim: "Ondanks alle maatregelen weten de mensen ons nieuwste tuincentrum goed te vinden. Het tuincentrum is echt sfeervol en dat horen we ook van onze klanten. De bloemenafdeling in de entree is altijd ons visitekaartje waarmee we ons onderscheiden. Maar ook de horeca met een originele kinderspeelhoek is hier echt een pareltje geworden en we kijken er naar uit dat deze open mag!"

Wat maakt dit tuincentrum bijzonder?
Het tuin- en distributiecentrum zijn duurzaam want het is namelijk volledig gasloos. Alle benodigde warmte wordt door middel van warmtepompen geproduceerd. Daarnaast komen er nog 2.400 zonnepanelen op het dak, is er een ondergrondse waterbuffer voor 500 m3 en zijn er laadpalen voor elektrische auto's.

Stolze heeft bij het tuin- en distributiecentrum de water- en elektrotechnische installaties gemaakt. Op watertechnisch vlak onder andere tappunten en brandhaspels en beregening voor het buitenterrein, geregeld door een hydrofoor pomp. Elektrotechnisch heeft het bedrijf onder andere de verlichtingsinstallatie gemaakt. In het distributiecentrum is gebruik gemaakt van Dali-besturing zodat de verlichting zich aanpast aan beweging. Ook in het tuincentrum is de verlichting met Dali-besturing geïnstalleerd. Met dit systeem kan de installatie in groepen opgedeeld worden, zodat per groep een ander lichtniveau gecreëerd kan worden.

Voor het regelen van het klimaat heeft men een Stolze klimaatregeling geïnstalleerd. Dit is een systeem speciaal ontworpen voor tuincentra. Het is een gebruiksvriendelijke computer die gebruik maakt van hedendaagse domotica.

De Bosrand en Stolze
Dit was de eerste samenwerking tussen De Bosrand en Stolze. Voor De Bosrand was het een nieuwe uitdaging om het tuin- en distributiecentrum gasloos te realiseren en zij zochten een partij met ervaring op dat gebied, ook specifiek voor kassen.

Voor meer informatie:
Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
T +31 174 513 779
info@stolze.nl
www.stolze.nl
Publicatiedatum: