"Stay Strong" tulp gedoopt

Tholen - Afgelopen zaterdag doopte verpleegster Jenny Groen, samen met kweker Joris Schouten en Frank Timmerman van Tulipspecialist, de nieuwe tulp “Stay Strong”. Hiermee wil men, met het oog op de uitbraak van het coronavirus, de zorg danken voor haar inzet en tevens geld ophalen voor het goede doel.


foto's: Jhon Koopman, It Ain't Photography 

De kweker kocht de bol enkele jaren geleden van een kleine veredelaar en is hem sindsdien gaan vermeerderen. Momenteel heeft hij er zo’n half miljoen, vertelt Piet van Kampen van DGI. Piet is in deze actie verder geen partij, behalve dan dat hij elk jaar met Schouten weer een leuke actie bedenkt en ook nu, samen met de kweker en Frank Timmerman, het creatief brein achter deze actie is. "We hebben het een week geleden aan de keukentafel bedacht. Toen het idee er lag, moest alles snel gebeuren: een ontwerp maken (het logo is van Floor van Paassen of Zuivelwerk) een landmeter erbij halen (Geoservice Landmeetkunde), paaltjes in de grond en bloemen toppen, iedereen bij elkaar krijgen en ook pers (o.a. de NOS kwam kijken) en een professionele fotograaf (Jhon Koopman, It Ain't Photography) optrommelen. Bovendien moest het bloempje een naam hebben en die moest formeel worden aangevraagd."

Jenny Groen heeft o.a. als verpleegster gewerkt voor Artsen zonder Grenzen in een ziekenhuis in Afrika. Momenteel werkt ze als IC verpleegkundige van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Ook zou zij de naam Stay Strong bedacht hebben.

Met de verkoop van de bloemen wordt geld opgehaald voor Artsen zonder Grenzen. Wel zal de consument nog even moeten wachten, want de bollen zijn pas vanaf september te bestellen via www.staystrongflowers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven