Bloemen doneren via Tikkie voor 4 mei

Op 4 mei herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers. Door de omstandigheden gebeurt dat dit jaar vanuit huis. Om toch bloemen te kunnen leggen bij de oorlogsmonumenten is Tikkie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei het initiatief ‘Bloemen voor 4 mei’ gestart. Iedereen kan vanaf vandaag via Tikkie bloemen doneren, die op 4 mei bij de oorlogsmonumenten in ons land worden neergelegd.

Nu er alleen op afstand kan worden stilgestaan bij het herdenken op 4 mei bedacht Tikkie, de betaaldienst van ABN AMRO, een idee om op een andere manier de vele oorlogsslachtoffers te herdenken en met elkaar verbonden te blijven. Tegelijkertijd staat de Nederlandse sierteeltsector helemaal stil, terwijl veel bloemen al wel bloeien en wachten op kopers.

Vernieuwende manier van herdenken
“Met de ‘Bloemen voor 4 mei’-actie brengt Tikkie 'bloemen en herdenken’ op een bijzondere manier samen”, aldus Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. “Bloementelers verkopen op deze manier toch hun bloemen en oorlogsmonumenten worden, ondanks dat er geen reguliere herdenking zal zijn, voorzien van boeketten.”

Bloemen doneren
Iedereen kan via de Tikkie app bloemen doneren, die onder vele oorlogsmonumenten door heel Nederland worden verspreid. Doneren kan via bloemenvoor4mei.nl of via de Tikkie-app.

Samenwerking met SEAVENTS
De bloemen zijn afkomstig van Nederlandse telers en worden geleverd door SEAVENTS, een collectief dat zich inzet voor de transitie van afval naar grondstof in onze samenleving. De komende twee weken ondersteunt SEAVENTS de productie van ''Bloemen voor 4 mei'', waarbij zij onder andere het duurzame karakter van deze actie waarborgt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven