Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Schildmeijer

Kweektrays M-plastics op de milieulijst

Tholen - Klanten van M-plastics zijn veelal grote kwekers, die rechtstreekse contracten sluiten met grote verkopers van planten en stekproducten, zoals supermarkten en bouwmarkten. “Omdat de grenzen niet zijn gesloten en de supermarkten in de meeste landen open zijn gebleven hebben veel van onze klanten gewoon door kunnen werken”, vertelt directeur van het bedrijf Paul Schildmeijer. “Wel is er grote onzekerheid en hebben we veel moeten improviseren met last minute bestellingen. Maar omdat we altijd 5000 pallets op voorraad hebben en op dringende vragen snel kunnen inspringen, kunnen we onze klanten goed bedienen.”

De normale dienstverlening gaat vooralsnog dus volop door. Het bedrijf, gespecialiseerd  in de productie van thermoformproducten, levert aan kwekers in heel Europa, en beschikt daarnaast over een eigen ontwikkel- en productieafdeling voor spuitgietproducten voor de tuinbouwsector. Verduurzaming is daarin uiteraard een belangrijk thema, vertelt Paul. “We werken samen met tuin- en bosbouwers aan de verduurzaming van de sector, onder andere door producten te ontwikkelen waarmee bestaande disposable trays vervangen kunnen worden door herbruikbare kweek- en verspeentrays.”

Fiscaal voordeel
Nederlandse klanten hebben sinds 1 januari een extra fiscaal voordeel op de producten van M-plastics. “De lijn kweek- en verspeentrays is onder voorwaarden opgenomen op de Milieulijst, inclusief alle aanvullende apparatuur die benodigd is, zoals een krattenwasser, vulmachines en stapelapparatuur. Wanneer bedrijven een trayproject met ons doen, kunnen ze de investering willekeurig afschrijven, en mogen nog een extra bedrag aftrekken van hun winst. In het geval van de kweektrays die wij ontwikkelen is de aftrek in de hoogste categorie. Dat geeft een aanzienlijke fiscale subsidie.”

Voor meer informatie:
M-plastics
Lübeckstraat 17, 7575 EE Oldenzaal
T +31 (0)541 222 150
F +31 (0)541 222 159
info@m-plastics.nl
www.m-plastics.nl

Publicatiedatum: