Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alternatieve inspectie & monitoring export Japan

Voor de export van bloembollen naar Japan geldt een protocol waarbij BKD in het voorjaar en in de zomer samen met een Japanse delegatie bloembollen inspecteert. Dit gebeurt tijdens een Joint Inspection en Monitoring bezoek. Voor Japan gelden strikte invoereisen. In verband met de Corona pandemie, is de Japanse delegatie dit jaar niet in de gelegenheid naar Nederland te komen. De Japanse overheid, de NVWA en BKD hebben afspraken gemaakt voor een alternatieve manier van inspectie en monitoring in het voorjaar van 2020.

De Japan-inspecties zullen dit jaar door alleen de BKD keurmeesters uitgevoerd worden. Zij beoordelen of partijen aan de invoereisen van het Japan Protocol voldoen. Via video en foto zullen beelden van de partijen getoond worden en handelingen worden uitgelegd aan de Japanse overheid. Inspectie resultaten van BKD worden digitaal uitgewisseld. De door BKD geïnspecteerde en, naar Japanse richtlijnen, goedgekeurde partijen worden vrijgesteld van quarantaine na binnenkomst in Japan.

bron: BKD

Publicatiedatum: