Aanvoerregulering FloraHolland steeds verder afgebouwd

Toen de sierteelt getroffen werd door een plotselinge vraaguitval, met een aanloop in week 11 naar een vrijwel volledige ineenstorting in begin week 12, trof FloraHolland snel noodmaatregelen. Deze betroffen het vaststellen van gereduceerde aanvoerpercentages en het aanpassen van minimumprijzen.

Omdat er momenteel geen sprake meer is van ernstige marktverstoring, heeft het MT Royal FloraHolland besloten om de noodmaatregelen af te bouwen. Dit wordt ook juridisch geadviseerd. Dit houdt in:

  • De aanpassing van minimumprijzen komt te vervallen vanaf maandag 20 april 2020.
  • Royal FloraHolland zal met ingang van maandag 27 april 2020 de aanvoerregulering volgens een bepaald stappenplan gaan afbouwen naar de normale situatie voor alle productgroepen. Dit is voor een aantal productgroepen met hoge aanvoerreguleringspercentages praktisch al gebeurd. Mochten zich bij bepaalde productgroepen extreme situaties van doordraai blijven voordoen, dan wordt besloten of een tijdelijke verlenging van de aanvoerregeling voor de betreffende productgroep te rechtvaardigen is.

Royal FloraHolland blijft de marktontwikkelingen monitoren. Indien extreme situaties van doordraai zich opnieuw voordien, kan Royal FloraHolland besluiten de aanvoerregeling tijdelijk weer te implementeren.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven