Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoerregulering FloraHolland steeds verder afgebouwd

Toen de sierteelt getroffen werd door een plotselinge vraaguitval, met een aanloop in week 11 naar een vrijwel volledige ineenstorting in begin week 12, trof FloraHolland snel noodmaatregelen. Deze betroffen het vaststellen van gereduceerde aanvoerpercentages en het aanpassen van minimumprijzen.

Omdat er momenteel geen sprake meer is van ernstige marktverstoring, heeft het MT Royal FloraHolland besloten om de noodmaatregelen af te bouwen. Dit wordt ook juridisch geadviseerd. Dit houdt in:

  • De aanpassing van minimumprijzen komt te vervallen vanaf maandag 20 april 2020.
  • Royal FloraHolland zal met ingang van maandag 27 april 2020 de aanvoerregulering volgens een bepaald stappenplan gaan afbouwen naar de normale situatie voor alle productgroepen. Dit is voor een aantal productgroepen met hoge aanvoerreguleringspercentages praktisch al gebeurd. Mochten zich bij bepaalde productgroepen extreme situaties van doordraai blijven voordoen, dan wordt besloten of een tijdelijke verlenging van de aanvoerregeling voor de betreffende productgroep te rechtvaardigen is.

Royal FloraHolland blijft de marktontwikkelingen monitoren. Indien extreme situaties van doordraai zich opnieuw voordien, kan Royal FloraHolland besluiten de aanvoerregeling tijdelijk weer te implementeren.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: